Thomas S. Cowan (een gepensioneerd arts) en Sally Fallon Morell zijn de schrijvers van het boek; De besmettingsmythe; “waarom virussen (inclusief het coronavirus) niet de oorzaak van ziekte kan zijn”. Dr. Thomas Cowan en Sally Fallon Morell voeren argumenten aan dat de oorzaak gezocht kan worden in dit geval: de stralingsbelasting. De stralingsbelasting van 2G* ging in Nederland in 1994 in gebruik en is in 2022 al 5G.

*2G, is de afkorting van tweede generatie voor de communicatie tussen mobiele telefoon, die voor het eerst in 1991 in Finland werd ingevoerd. 

De eerste ‘elektriciens’ waren geen technici die kabels in huizen legden, maar artsen die de net ontdekte gevolgen van elektrische stroom en statische elektriciteit behandelden. Die de mensen met klachten hierdoor in de 19de– 20ste eeuw behandelden. Van doofheid tot hoofdpijn en tot verlamming. Het probleem met patiënten, wanneer ze blootstelden werden aan een elektrische stroom, was dat ze toen al behoorlijke gezondheidsschade opliepen en soms zelfs het leven konden laten. Wat toen al opviel bij deze elektrische experimenten, was dat mensen een hele verschillende gevoeligheid hebben voor elektriciteit (elektrohypersensitief).

Friedrich Heinrich Alexander Freiherr von Humboldt (Berlijn, 1769-1859) zei toen al over elektriciteit; “waargenomen is dat gevoeligheid voor elektrische geleiding van persoon tot persoon kan verschillen.”

Ophoping elektriciteit geeft griep
Al in 1799 braken onderzoekers zich het hoofd over de oorzaak van de griep, die plotseling verscheen en vaak op meerdere plekken tegelijkertijd, zodat van besmetting geen verklaring kon zijn. In 1836 bemerkte Heinrich Schweich, auteur van een boek over griep, op dat alle fysiologische processen* elektriciteit produceren en kwam met de theorie dat elektriciteit van de atmosfeer zou kunnen veroorzaken dat het lichaam hier op reageert. Hij gaf daarmee een argument aan het geloof dat de ophoping van elektriciteit in het lichaam griepsymptomen veroorzaakt. Door vroege experimenten met elektriciteit begonnen onderzoekers te beseffen dat er elektrische stromen door de lichamen van mensen, dieren en zelfs planten liepen en dat deze gevoelig zijn voor elektrische fenomenen in de omgeving maar dat er in de uitwerking bij mensen verschil zit (de hooggevoelige mens).

* Fysiologie is de wetenschap van de verrichtingen van het menselijk lichaam en de functies van de verschillende onderdelen.

Het elektrisch tijdperk
In 1889 begint het moderne elektrische tijdperk. Ook toen werd de introductie van elektriciteit in de wereld gevolgd door een dodelijke griepepidemie. “De griep sloeg explosief en onvoorspelbaar toe, steeds in golven. Het was alsof er iets fundamenteel veranderd was aan de atmosfeer.” Artsen braken zich het hoofd over de onvoorspelbare verspreiding van de griep. Over;
1-de Aziatische of Russische griep 1889-1890. Soort:H3N8 of H2N2. Dodental:1 miljoen. De eerste grieppandemie die zich door de komst van spoorwegen en stoomboten snel wereldwijd kon verspreiden werd voor het eerst gerapporteerd in St. Petersburg in december 1889. Binnen vier maanden verspreidde de ziekte zich over de hele wereld en bereikte zijn hoogtepunt in de VS, zeventig dagen na zijn hoogtepunt in St. Petersburg;
2-van 1918-1920; de Spaanse griep. Soort:H1N1. Dodental:50-100 miljoen. De dodelijkste grieppandemie ooit. Het werd de Spaanse griep genoemd omdat de Spaanse kranten, die niet gehinderd werden door oorlogscensuur, er als eerste over schreven. Tijdens WO I installeerden overheden aan beide zijden van het conflict antennes waardoor er een deken van sterke radiosignalen over de wereld kwam te liggen. In de tweede helft van 1918 sloeg het noodlot dan ook flink toe. Om besmetting tegen te gaan, werden gemeenschappen scholen, bedrijven en theaters gesloten. Mensen moesten mondkapjes dragen en mochten geen handen schudden;
3-in 1957-1958; de Aziatische griep (ook wel “A-griep genoemd) heeft minstens 1 miljoen mensen gedood. De Aziatische griepwas een vogel-grieppandemie, veroorzaakt door het influenzavirus A-virus H2N2. Een hybride variant van deze griep en de vogelgriep ontstond met een nieuw oppervlakte-eiwit H3 en het oude N2 uit 1957. Deze H3N2-griep circuleert nog steeds en is actief als seizoensgriep in de huidige wintermaanden;
4-de in 1968-1969 Hongkonggriep (ook wel Mao-griep genoemd), was een grieppandemie die uitbrak in 1968 in Hongkong en naar schatting 1 miljoen slachtoffers heeft geëist;
5-de in 1977 Russische of rode griep. Een nieuwe griepsoort die voornamelijk mensen onder de 25 trof, dook op in Rusland in november 1977. Het leek een experimenteel vaccin voor levende dieren dat uit het lab was ontsnapt, omdat het vrijwel hetzelfde H1N1 virus was dat in de jaren vijftig circuleerde. Mensen die waren geboren na 1957 hadden geen immuniteit, maar de effecten waren gelukkig mild;
6-in februari 2020 is de eerste golf van het coronavirus in Nederland. Op 27 februari t/m juni 2020 en in Oktober 2020 de tweede corona-golf en een gedeeltelijke lockdown. 

En ook in 2020 is er wederom een mondkapjesplicht
En net als in van 1918-1920 tijdens de Spaanse griep, is het dragen van een mondkapje vanaf 2020 wederom verplicht in alle openbare en overdekte ruimten. In het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Bijvoorbeeld in een winkel, het gemeentehuis of station. Er worden boetes uitgedeeld wanneer er geen mondkapje wordt gedragen, waar dat wél verplicht is. Dit alles om corona tegen te gaan.

Het Corona-virus
Covid-19 (corona) is een ziekte die wordt veroorzaakt door een besmettelijk virus van de familie van de coronavirussen. Dit virus (SARS-CoV-2 genoemd) wordt gemakkelijk van mens op mens overgedragen. Je kunt met het virus besmet zijn zonder de ziekte te ontwikkelen. De meest voorkomende klachten bij het coronavirus zijn klachten die bij verkoudheid en griep horen: koorts/verhoging, een droge hoest, benauwdheid en vermoeidheid. Andere verkoudheidsklachten zijn; keelpijn, niezen en een loopneus.

Het coronavirus (SARS-CoV-2) ontstaat door 5G?
Een van de sterke suggesties is: dat de elektromagnetische golven van de 5G-zendmasten iets met de Covid-19-pandemie (met het coronavirus) te maken hebben. De Amerikaanse nieuwssite “Rumor Mill News” brengt eind januari 2020 een verband tussen de uitrol van 5G en de corona-uitbraak in Wuhan.  De 5G-straling en niet het virus zouden de symptomen als; koorts, hoesten en kortademigheid geven. Doktoren in Wuhan hebben een onbekend virus vastgesteld en men heeft uitgesloten dat het om beruchte virussen gaat als SARS of MERS, maar een nieuwe variant van een zogeheten Corona-virus. Daardoor wordt de opname van zuurstof in het bloed bemoeilijkt en krijgt de patiënt het benauwd. Omdat het om een virusvariant gaat zal antibiotica niet baten. Dat betekent dat niet bekend is hoe dit virus zich gedraagt of hoe het wordt overgedragen. Een ander verhaal verscheen op youtube in een video over de Diamond Princess, het cruiseschip waarop het Covid-19-virus werd gevonden. Dit schip was onlangs met 5G uitgerust.

Jelle van Buuren in het AD en Het Parool over complot-denken en de pandemie: 14 augustus 2020: ‘5G veroorzaakt corona’ en ‘het coronavirus is bedacht om de symptomen van 5G-straling te verbloemen.’ 

En wat Friedrich Heinrich Alexander Freiherr von Humboldt (Berlijn, 1769-1859) toen al zei toen al over elektriciteit; ‘waargenomen is dat gevoeligheid voor elektrische geleiding van persoon tot persoon kan verschillen’.

Is het gebruik van de draadloze communicatie dan de oorzaak van het erger worden van de ziekte EHS (elektrogevoeligheid)? Zijn de elektromagnetische velden (EMV) de gifstoffen? Eerst voor de hooggevoelige (HSP ‘er) maar……na verloop van tijd….. voor iedereen?

Bronnen;
https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/08/jelle-van-buuren-in-het-ad-over-complotdenken-over-5g-en-de-pandemie
https://www.succesboeken.nl/api/public/preview-pdf/9789492665638.pdf Hoofdstuk 2 elektriciteit en ziekte
https://stralingsleed.nl/blog/wordt-van-een-hooggevoelig-iemand-geen-elektrogevoelig-iemand/
Foto; https://pixabay.com/nl/photos/coronavirus-virus-masker-corona-4914026/
https://stralingsleed.nl/blog/nederland-komt-langzaam-uit-de-lockdown-maar-de-elektrogevoelige-heeft-zonder-hulp-een-levenslange-lockdown/
https://www.newscientist.nl/nieuws/de-zeven-keer-in-de-geschiedenis-dat-de-griep-flink-huishield/
https://zorgkrant.nl/anders/12679-vanaf-1-december-zijn-mondkapjes-verplicht