Wat is kramp?
Kramp, of spierkramp, is het plotseling onwillekeurig samentrekken van alle vezels van de spieren. Kramp ontstaat als je zenuwen die de spieren aansturen ervoor zorgen dat de spieren (spiervezels) plotseling samentrekken en dan met name in de kuiten. Het is niet helemaal duidelijk waardoor je kramp krijgt. Vooral nachtelijke spierkrampen zijn erg vervelend en behoorlijk pijnlijk.
Oorzaak spierkramp in de wetenschap
De oorzaak van kuitkrampen is officieel niet precies bekend. Er zijn twee theorieën over het ontstaan van (met name nachtelijke) spierkrampen. Beide theorieën zoeken de oorzaak niet in de spier zelf, maar in de aansturing ervan door de zenuwen;
-Volgens de ene theorie zouden de zenuwuiteinden die de spier aansturen, overgevoelig zijn. De zenuwuiteinden sporen de spieren aan zich samen te trekken zonder dat er door de hersenen opdracht voor is gegeven (dus gebeurt het gewoon zonder eigen inbreng, onwillekeurig);
-Volgens de andere theorie ligt de oorzaak niet in de zenuwuiteinden maar in het ruggenmerg. Het ruggenmerg is een belangrijk schakelstation voor de overdracht van het signaal (een opdracht) van de hersenen naar de spieren (het roulatiesysteem). Dat signaal raakt verstoord om een of andere reden, waardoor de spier onbedoeld samentrekt. Dus zonder dat de hersenen daartoe opdracht hebben gegeven trekt de spier onwillekeurig samen.
Roulatiesysteem
Wanneer volgens bovenstaande theorieën de spier dan pijnlijk samen trekt is dit te wijten aan het feit dat het roulatiesysteem verstoord is door een oorzaak. Het roulatiesysteem waar normaal gesproken de ene helft van de spiervezels zich samentrekken en de overige spiervezels in rust zijn. Wanneer door een onbekende oorzaak dit niet gebeurd is het gevolg: kramp*. Kramp waardoor de spier te lang gespannen blijft en er een felle pijn ontstaat.
*Wat is kramp
Normaal is het werk tussen de cellen in je spieren (ook wel spiervezels genoemd) mooi verdeeld: terwijl een deel van de vezels samentrekt, rust de rest uit. Ze zijn dus niet tegelijkertijd actief. Het werken en rusten wisselt elkaar in hoog tempo af, zodat een spier voor een langere tijd prestaties kan blijven leveren. Naar elke spier loopt een zenuw. Deze zenuwen sturen een elektrisch signaal (natuurlijk) naar de spier als deze aangespannen moet worden. Het elektrische signaal zorgt er juist voor dat de spier zich samen kan trekken: de spiervezels worden korter en dikker en de rest rust uit.
Kramp door Elektro Magnetische Velden (EMV)
Bij spierkramp reageren de zenuwen die de spieren doen samentrekken ‘verkeerd’ waardoor ze te veel signalen doorsturen. Hierdoor trekken alle spiervezels zich plotseling tegelijkertijd samen en dit ervaart iemand als kramp.
Oorzaak kramp
EMV zijn in de 21ste eeuw massaal aanwezig in ons het milieu en zijn het resultaat van alle draadloze gebruik en hun zendmasten hiervoor nodig. De frequenties (onzichtbaar, onhoorbaar en reukloos) die met 5G steeds hoger worden, zijn een oorzaak dat het roulatiesysteem verstoord wordt en kramp geeft.
Roulatiesysteem verstoort door de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden (EMV)
Door de steeds hogere stralingsbelasting in Nederland, geeft dit bij ieder mens een hogere spierspanning, bij de een meer voelbaar dan bij de ander (ieder mens heeft zijn eigen ‘aardigheden’). Een hoge spierspanning voelt alsof er constant een spanning op de in mijn geval, kuitspieren staat. De spieren staan ‘strak’ en voelen pijnlijk aan. Zelfs in rust (in bed) staan de spieren strak. Wanneer de spieren constant worden aangespannen, kan dit leiden tot kramp. Elke beweging geeft dan kans op kramp in de benen (zelfs in bed bij het omdraaien in de slaap).
De mens en straling door de EMV
Een menselijk lichaam functioneert op basis van lichaamseigen elektromagnetische signalen (zoals in de hersenen, het hart, het zenuwstelsel, de spieren en de cel-communicatie). Dit is ook de reden waarom het leven mogelijk is. Maar deze natuurlijke werking wordt in de 21ste eeuw ernstig verstoord door de kunstmatig elektromagnetische velden van de draadloze communicatie en zijn zendmasten hiervoor nodig. Lichaamseigen elektromagnetische velden die interfereren met de kunstmatige elektromagnetische velden van alle draadloze technieken geven een verstoring in het roulatiesysteem. Naast de wetenschappelijke oorzaken die genoemd worden als;
-veel en hard sporten;
-te weinig vocht drinken;
-te veel alcohol drinken;
-sommige medicijnen tegen hoge bloeddruk.
Bij de twee bovenstaande theorieën hoort dus ook bijstaan;
-het roulatiesysteem raakt verstoort omdat gevoelige zenuwen een té hoge stralingsbelasting ervaren. Als eerste bij kinderen, zieke mensen, ouderen en hooggevoelige mensen (HSP ‘ers).
Duizenden onderzoeken hebben ook al aangetoond dat de kunstmatige elektromagnetische straling van alle draadloze apparatuur, schadelijke effecten hebben op de gezondheid van mens, dier en natuur. Maar waarom duurt het zolang voordat er wat gebeurt? Is het om:
-de financiële belangen van de overheid (zij innen miljarden aan telecomgelden);
-de commerciële belangen van de telecom (miljardenbusiness);
-dat veel smartphone gebruikers verslaafd zijn (een doelbewust plan want een verslaafde bevolking protesteert niet);
-de zakelijke en economische afhankelijkheid te bevorderen door een draadloos communicatie systeem;
-dat de overheid en de telecom vrezen voor schadeclaims als de waarheid bekend wordt.
Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/kuitkrampen-s-nachts/ik-heb-s-nachts-kuitkrampen
https://stralingsleed.nl/blog/zenuwuitval-door-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-emv/
https://stralingsleed.nl/blog/van-gespannen-spieren-naar-kramp-door-de-onnatuurlijke-emv-elektro-magnetische-velden/
https://stralingsleed.nl/blog/studies-en-onderzoeken-naar-de-gevaren-van-draadloze-communicatie/
Foto: https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/blog/2019/12/kuitkramp
https://www.hspvlaanderen.be/nl/wat-is-hsp#:~:text=Een%20zogenaamde%20HSP%20(Highly%20Sensitive,voor%20licht%2C%20geuren%20en%20geluiden.
https://community.consumentenbond.nl/computers-elektronica-5/verzwegen-gezondheidsrisico-s-draadloze-technologie-857
Reacties door Ria Luttikhold