Oorzaken van gespannen spieren
Er zijn vele oorzaken voor gespannen spieren. Oorzaken als;
reuma, blessures, een verstoorde bloedsomloop, giftige stoffen, zwangerschap of een tekort aan mineralen zoals magnesium, kalium of calcium. Maar ook stress http://stralingsleed.nl/blog/stressreactie-veroorzaakt-door-de-draadloze-communicatie/ is een oorzaak van gespannen spieren, oxidatieve stress.

Wat is oxidatieve stress
Oxidatieve stress is een staat van de stofwisseling bij een mens waarbij er teveel vrije radicalen zijn ten opzichte van antioxidanten. Vrije radicalen worden reactieve zuurstofradicalen (ROS) genoemd en antioxidanten (of vrije radicalenvangers) omvatten alle stoffen die de schadelijke vrije radicalen weg vangen. Een gezond lichaam maakt deze vrije radicalen onschadelijk met antioxidanten. Echter door de elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen, maakt een lichaam heel veel vrije radicalen aan en kan er een explosieve groei ontstaan van vrije radicalen zodat de antioxidanten de vrije radicalen niet meer allemaal weg kunnen vangen en er een overvloed aan vrije radicalen in het lichaam ontstaat die de lichaamsprocessen verstoren.

*Vrije radicalen zijn zeer kleine, reactieve moleculen in ons lichaam. Een vrije radicaal bevat een elektron dat geen deel uitmaakt van een paar (m.a.w. een ongepaard elektron). Het molecule is dus niet stabiel en als gevolg hierdoor zeer reactief en zal elektronen gaan ‘stelen’ van andere moleculen, waardoor een kettingreactie ontstaat. http://stralingsleed.nl/blog/elektromagnetische-velden-emv-van-draadloos-gebruik-veroorzaken-oxidatieve-celstress/

De bouw van spieren
Het menselijk lichaam bestaat uit meer dan 600 spieren. Een spier is eigenlijk weefsel dat bestaat uit cellen die kunnen samentrekken en ontspannen, waardoor beweging mogelijk is. Spieren worden daarom ook wel aangeduid met spierweefsel. Er zijn drie verschillende soorten spierweefsel:
1.Dwarsgestreept spierweefsel. Het dwarsgestreepte spierweefsel is te vinden in de skeletspieren;
2.Glad spierweefsel. Gladde spieren komen voor in de wanden van bloedvaten, luchtwegen en het spijsverteringskanaal;
3.Hartspierweefsel. Het hart heeft een eigen soort spierweefsel, het hartspierweefsel. Door het ritmisch aanspannen van de hartspier wordt het bloed door het lichaam gepompt. 

Ad 1. Skeletspieren zijn belangrijk voor het bewegen van het skelet. Door de skeletspieren kun je lopen, tillen, schrijven en andere dagelijkse dingen doen. Ook zorgen skeletspieren ervoor dat je lichaam op de goede temperatuur blijft.

Werking van de skeletspieren met hun dwarsgestreepte spierweefsel
Skeletspieren kunnen bewust aangestuurd worden. Naar elke spier loopt een zenuw. Deze zenuwen sturen een elektrisch signaal (natuurlijk) naar de spier als deze aangespannen moet worden. Het elektrische signaal zorgt ervoor dat de spier samentrekt: de spiervezels worden korter en dikker en terwijl een deel van de vezels samentrekt, rust de rest uit. Hoeveel spiervezels er korter worden (samentrekken) is afhankelijk van de belasting die er op de spier wordt uitgeoefend. Als de spier meer kracht nodig heeft, worden er ook meer spiervezels aangespannen. Als je klaar bent met het aanspannen van je spier en je wilt hem weer ontspannen, stopt het elektrische signaal van de zenuw. 

Stress door kunstmatige straling verstoort de werking
Mensen reageren op de nieuwste bijkomende factor van deze 21ste eeuw; de kunstmatige elektromagnetische velden van de draadloze communicatie. Net als op de natuurlijke elektromagnetische velden https://stralingsleed.nl/blog/stressreactie-veroorzaakt-door-de-draadloze-communicatie/. Duizenden wetenschappelijke onderzoeken hebben in 2021 al aangetoond dat de kunstmatige elektromagnetische straling van alle draadloze apparatuur schadelijke effecten hebben op de gezondheid van mens, dier en natuur https://stralingsleed.nl/blog/studies-en-onderzoeken-naar-de-gevaren-van-draadloze-communicatie/. Bij de mens veroorzaakt het oxidatieve stress.

De mens en straling
Het menselijk lichaam functioneert op basis van lichaamseigen elektromagnetische signalen (zoals in de hersenen, het hart, het zenuwstelsel en de spieren en cel-communicatie). Dit is ook de reden waarom het leven mogelijk is. Maar deze natuurlijke werking wordt in de 21ste eeuw ernstig verstoord door de kunstmatige elektromagnetische velden van de draadloze communicatie. Lichaamseigen elektromagnetische velden die interfereren met de kunstmatige elektromagnetische velden van alle draadloze technieken https://www.antistralingshop.nl/2019/06/12/wat-is-de-invloed-van-elektromagnetische-velden-op-de-cellen-van-ons-lichaam-en-hoe-beinvloeden-ze-ons-dna/ .  Als eerste bij kinderen, zieke mensen, ouderen en hooggevoelige mensen.

Gezondheidsklachten
Door de verstorende werking van de kunstmatige straling kunnen o.a. de volgende gezondheidsklachten ontstaan: chronische vermoeidheid, hoofdpijn/migraine, duizeligheid, geheugenverlies, concentratieproblemen, evenwichtsstoornissen, hartkloppingen, misselijkheid, hoge bloeddruk, verhoogde spierspanning, geïrriteerde ogen, oorsuizen/tinnitus, gespannen gevoel in je lichaam en slecht slapen. Aangezien een stralingsbelasting zich opbouwt (‘stapelt’) bij langdurige blootstelling aan vaak meerdere bronnen (antenne masten, wifi, DECT-telefoon, IoT) kan dit op de lange termijn de mens ziek maken, net zoals de dieren en de natuur. De emmer loopt over; https / https://stralingsleed.nl/blog/waarom-ben-ik-elektrogevoelig-waarom-loopt-de-emmer-over/.

                                      De draadloze straling schaadt ook fauna en flora: de markante eikenboom is aan het doodgaan.

Wat er gebeurd bij een stoornis in de spanning van de spierspanning
Wanneer de spier pijnlijk samen trekt  is dit te wijten aan het feit dat het roulatie systeem verstoord is. Normaal is het namelijk dat het werk tussen de cellen in je spieren (ook wel spiervezels genoemd) mooi verdeeld zijn: terwijl een deel van de vezels samentrekt, rust de rest uit. Ze zijn dus niet tegelijkertijd actief. Het werken en rusten wisselt elkaar in hoog tempo af, zodat een spier voor een langere tijd prestaties kan blijven leveren.

Roulatiesysteem verstoort
Wanneer dit roulatiesysteem verstoort wordt door een teveel aan kunstmatig elektromagnetische velden, reageren de zenuwen die de spieren samentrekken verkeerd waardoor ze te veel signalen doorsturen. Hierdoor trekken alle spiervezels zich plotseling tegelijkertijd samen en dit ervaar je als kramp. De steeds hogere  stralingsbelasting geeft bij de mens een hoge spierspanning, bij de een eerder dan bij de ander (ieder mens heeft zijn eigen ‘aardigheden’). Een hoge spierspanning voelt alsof er constant inspanning gevraagd wordt van een lichaam, wat niet zo is. De spieren staan ‘strak’ en voelen pijnlijk aan. Zelfs in rust (in bed) staan de spieren strak. Wanneer de spieren constant worden aangespannen, kan dit leiden tot pijn, krampen en vermoeidheid. Elke beweging geeft dan kans op kramp in de benen( zelfs in bed bij het omdraaien in de slaap).

Wat jezelf kunt doen
De oorzaak van kuitkrampen ’s nachts is niet precies bekend, zegt de wetenschap. Waarschijnlijk zijn de zenuwen in de kuit extra gevoelig en extra actief. Daardoor geven de zenuwen sneller een seintje aan de spieren om tegelijk samen te trekken. Mijn ervaring is dat het ontstaat bij een teveel aan elektromagnetische velden van de antennemast of draadloze apparatuur. Dat je de verkrampte spier weer zo snel mogelijk ontspannen moet door te stretchen. Stretchen in bed doe je door de pijnlijke spier zo snel als mogelijk is uit te rekken (de tenen vastpakken en naar je toe trekken). Of, als het niet snel genoeg werkt, zo snel als je maar uit bed kan komen en met het pijnlijke been plat op de grond staan.

Vrije radicalenvangers (antioxidanten)
Zorg ervoor om voedingsmiddelen te nuttigen die rijk aan antioxidanten zijn https://www.vitakruid.nl/blog/antioxidanten-in-voeding-12-rijke-bronnen gclid=CjwKCAjwybyJBhBwEiwAvz4G79xoWEEvB5YjnBsj9cKmCtwoiMPko3pqFGPG3smHo27rDLzl0qP13BoCHNMQAvD_BwE

https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/spieren/item45071
https://stralingsbewust.info/gezondheidsklachten/
https://ontsnapaanstress.nl/gespannen-spieren-hoe-kom-je-er-van-af/#Gespannen_spieren_in_benen
https://stralingsleed.nl/blog/elektrohypersensitiviteit-ehs-een-nieuw-geidentificeerde-en-gekarakteriseerde-neurologische-pathologische-stoornis/
https://stralingsleed.nl/blog/de-uitrol-van-5g-is-krankzinnig-vinden-duizenden-artsen-en-wetenschappers/
Foto kramp: https://www.zwemkleding.nl/nieuws/kramp-tijdens-zwemmen-voorkomen-en-verhelpen
https://www.dystonievereniging.nl/wat-is-dystonie/
https://stralingsleed.nl/blog/wetenschap-bewijst-schade-aan-lichaamscellen-door-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-van-alle-draadloos-gebruik/