Gebroken DNA

In de huidcellen wordt onder andere energie uit de draadloze apparaten opgenomen. Daarbij raakt het DNA beschadigd, nadat eerst cellen beschadigden en aangetast worden door oxidatieve celstress. Dit is bewezen door wat waarschijnlijk de meest uitgebreide studie is tot nu toe: https://www.diagnose-funk.org/publikationen/artikel/detail?newsid=1692 . Het onderzoek werd gefinancierd door de Zwitserse regering en opgesteld aan de Universiteit van Bern.

Bio-elektrisch organisme
Mensen zijn namelijk te beschouwen als bio-elektrische organismen. Het functioneren van onze organen wordt op elkaar afgestemd door middel van bio-elektrische signalen. Ieder levend organisme heeft een eigen, natuurlijke trillingsfrequentie. Frequentie is het aantal trillingen binnen 1 seconde met als eenheid Hertz (Hz). Alle draadloze toepassingen hebben een ook eigen frequentiegetal en interfereren met ons bio-elektrisch signaalsysteem (met ons lichaam dus). Het is niet moeilijk te begrijpen dat dit kan leiden tot klachten en ziekten, ondanks dat de overheid en de telecomindustrie, dit ontkennen.

Naam van de straling Frequentiegebied van betreffende straling
Radiostraling. Very high frequency (VHF) 30 megahertz (MHz)-300 MHz
Radiostraling. Ultra high frequency (UHF) 300 MHz-3000 MHz
Radiostraling, Super high frequency (SHF) 3 gigahertz (GHz)- 30 GHz
Microgolfstraling 3 GHz-300 GHz.
Infraroodstraling (warmtestraling) 0,3 terahertz (THz)- 394 THz.

 

Zichtbaar licht (grens niet-ioniserend-ioniserend) 394 THz- 789 THz
Ultraviolet licht 789 THz-30 petahertz  (PHz)

Wat is oxidatieve stress
Ons lichaam heeft energie nodig, anders kan het niet functioneren. Energie door voedingsstoffen te verbranden door een binding aan te gaan met zuurstof: de cel-ademhaling (oxidatie). Deze vindt plaats in de mitochondriën, de energiecentrales van de cel en geven reactieve zuurstofverbindingen. Het is een natuurlijk proces dat alsmaar door blijft gaan, zolang iemand leeft. Een levend lichaam is echter door een teveel aan elektromagnetische velden van alle draadloos gebruik,  niet meer goed in staat dit goed te beheersen en er ontstaat oxidatieve stress*. 

*Oxidatieve stress is een stofwisselingstoestand waarbij er meer reactieve zuurstofverbindingen vrij komen dan gebruikelijk is. Moleculen verliezen een elektron en worden instabiel: het worden vrije radicalen. De vrije radicalen streven ernaar weer stabiel te worden en ‘stelen’ dus een elektron van een ander, naastgelegen molecuul. Komen er te veel vrije radicalen, dan raakt het lichaam beschadigd en kan het de aanvallen niet meer goed bestrijden met klachten tot gevolg.

De gevolgen van oxidatieve stress voor het lichaam
Oxidatieve stress is betrokken bij een groot aantal, voor het lichaam, schadelijke processen. Vrije radicalen proberen namelijk altijd hun stabiliteit terug te vinden en vallen dus omliggende moleculen aan in een poging een elektron te stelen. Deze aanval brengt een vloedgolf teweeg van, op den duur, een algehele verandering van DNA, eiwitten en vetten. M.a.w.: de weefsels werken niet meer naar behoren met als gevolg kettingreacties  die ertoe leiden dat er zich in het hele lichaam fouten in het functioneren gaan voordoen. De vrije radicalen kunnen op sluipende wijze ernstige gevolgen hebben. Namelijk:
-Neuropsychologisch: chronische vermoeidheid, slaap-, concentratie- en geheugenstoornissen en dufheid;
-Gedrag: irriteerbaar, agressief, depressief, autistisch, hyperactief, nerveus;
-Neurologisch: hoofdpijnen, oorsuizingen, krampen, druk in ‘t hoofd, ‘knellende band om hoofd’;
-Zintuigen: wazig zien (mouches volantes), slecht ruiken (dichte neus), hoorproblemen (fantoomgeluiden en zowel tinnitus als hyperacusis);
-Huid: droge huid, klam, eczeem, ontstekingen, puistjes, haarjeuk, pijnlijke wenkbrauwen;
-Immuunsysteem: gezwollen slijmvliezen van neus en ogen, jeuk, huiduitslag;
-Hart- en vaatproblemen zoals hartfibrillatie, arythmie (onregelmatige hartslag);
-Hoge bloeddruk;
-Hormonale veranderingen: verhoogde stresshormoonspiegel en hypoglycaemie (ook wel “hypo” genoemd en is de medische term voor een te laag bloedsuikergehalte) oftewel suikerziekte type 3. Diabetes type twee kan door draadloos gebruik, ook diabetes type 3:  http://stralingsleed.nl/wp-admin/post.php?post=2053&action=edit .

Hoe ontstaan vrije radicalen?
Externe factoren zoals de kunstmatige elektromagnetische velden van alle draadloos gebruik zorgen dus voor de aanmaak van vrije radicalen en geven het lichaam hierdoor een teveel aan vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken. In november 2015 is door professor Hecht bekendgemaakt dat de (op papier) niet-ioniserende straling van 2G, 3G en 4G (4G+ en 5G waren toen nog niet actief in Nederland), met zwakke of zeer zwakke energie, het proces om vrije radicalen te vormen, beïnvloedt. Professor Hecht vraagt zich af: “waarom er niet een nieuwe onderverdeling in ioniserende en niet-ioniserende straling gedaan wordt”.

Cellulaire oxidatieve stress
De productie van vrije radicalen gebeurt mede ook door de radiogolven van het draadloos gebruik, zeggen biofysicus Dr. Ulrich Warnke en Peter Hensinger al sinds 2001. Warnke en Hensinger onderzoeken wetenschappelijke werken over niet-ioniserende straling. De conclusie is dat niet-ioniserende elektromagnetische straling, oxidatieve stress kan veroorzaken in het mensenlichaam. Zwakke magnetische velden (bijv. transformatoren in apparaten) en verschillende radiofrequenties, verhogen het niveau van vrije radicalen en hun reactie die toxische gevolgen hebben. De niet-ioniserende straling van mobiele telefoonnetwerken en andere draadloze communicatietechnologieën kunnen leiden tot ‘cell stress’ en tot oxidatie in het menselijk lichaam (oxidatieve stress). Op den duur lokt het de volgend klachten uit:
-slecht in slaap kunnen komen;
-gespannen spieren tot onverwachte kramp;
-hoofdpijn en/of een kriebelende hoofdhuid;
-huidproblemen;
-duizeligheid (watten in je hoofd);
-oorsuizingen (tinnitus);
-hartkloppingen. Uit wetenschappelijk onderzoek van professor dr. von Klitzing is gebleken dat de radiofrequentie van de mobiel een effect geeft op het hartritme en verstoringen geeft op de werking van het hart en de communicatie tussen cellen en organen;
-overgeven;
-diarree;
-concentratieproblemen;
-moeheid die niet over gaat;
-oogklachten;
-verminderd libido;
-tintelingen in vingers of gezicht (verlammingsgevoel).

Biologische schade op de lange termijn:
Het niet mijden van de kunstmatige elektromagnetische straling (of herkennen van de klachten), kan het op den duur:
-de activiteit van enzymen veranderen;
-een verzwakt immuunsysteem geven;
-stemmingswijzigingen geven;
-tot DNA breuken leiden;
-hartklachten geven;
-een lekkende hersenbloedbarrière geven;
-de hersengolven veranderen;
-een vermindering geven in de elektrische lading van zenuw- en spiercellen (met krampen tot gevolg).

Voor de een is de lange termijn vandaag en voor de ander is het nog een ver van mijn bed show, maar eens komt het ook door het verder ontwikkelen van alle technische vernieuwingen van alle draadloos zoals 5G en 6G dat alweer in de maak is om uit te rollen.

https://stralingsleed.nl/blog/regering-wist-al-in-de-vorige-eeuw-over-de-gezondheidseffecten-van-de-draadloze-technologie/
https://www.stop5gnl.nl/blog/2021/04/29/wetenschap-bewijst-celschade-door-elektromagnetische-velden/
https://www.diagnose-funk.org/publikationen/artikel/detail?newsid=1692
Foto: https://www.mijngezondheidsgids.nl/overige/zorg-innovaties/hoe-ons-lichaam-gebroken-dna-herstelt/