Een epileptische aanval (insult) wordt veroorzaakt door een plotselinge, tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Een epileptische aanval is het gevolg van een soort kortsluiting in de hersenen. Miljarden hersencellen geven via elektrische prikkels opdrachten aan je lichaam en geest en bij epilepsie is er even een soort kortsluiting in de hersenen.

Hoe de hersenen werken
De hersenen bestaan naar schatting uit honderd miljard zenuwcellen (neuronen). Een zenuwcel bestaat uit een cellichaam met meerdere korte uitlopers en één lange uitloper. De honderd miljard zenuwcellen communiceren onderling met elkaar door middel van het uitwisselen van elektrische signalen via deze uitlopers. Een elektro-encefalogram (EEG) toont vier groepen hersenfrequenties aan, de:
-Bèta- (boven de 12 Hertz);
-Alpha- (8 tot 12 Hertz);
-Thèta- (4-8 Hertz); en
-Delta hersengolffrequenties (o,1 tot 3,5 Hertz).

Als onze hersenen optimaal functioneren dan zijn deze verschillende hersenfrequenties in harmonie aanwezig. De natuur zorgt voor deze harmonische balans doordat onze hersenen continu resoneren met de trillingen van het elektrische veld van de atmosfeer en het magneetveld van de aarde. Deze velden trillen namelijk met frequenties die identiek zijn aan onze hersenfrequenties. Wat we zien, is dat de hersenen van HSP ‘ers onder de fMRI-scan in meer gebieden oplichten dan die van de niet-HSP ’ers. Dat noemen we diepgaande verwerking.

Alles wat wij doen wordt dus aangestuurd door elektriciteit vanuit onze hersenen. We hebben maar liefst 100 miljard neuronen (zenuwcellen) die elektrische signalen nodig hebben.  Om te zorgen dat de zenuwcel ‘aangaat’, moet er een stroompje door. Dit proces komt vrij nauwkeurig en dat gaat niet altijd goed bij iedereen goed door omstandigheden (zie hieronder; de epileptische uitlokkers). Die aanvallen ontstaan door een plotseling door een tijdelijke verstoring van de elektrische prikkeloverdracht in de hersenen. Mensen krijgen dan plotseling teveel stroompjes en er ontstaat een soort kortsluiting in de hersenen, een verstoring in het elektrische evenwicht en ze krijgen dan een epileptische aanval.

Epileptische uitlokkers
Epilepsie heeft veel oorzaken, maar in ongeveer vijftig procent van de gevallen is er (nog) geen duidelijke oorzaak aan te wijzen. Wetenschappelijk bekende redenen van bekende triggers, die epilepsie uitlokken zijn:
-erfelijk;
-beroerte;
-lichtflitsen, bijvoorbeeld flikkerende lichten tijdens een concert of van een computerspelletje;
-slaaptekort, zoals na een weekend veel uitgaan en weinig slaap;
-koorts, waarbij je lichaamstemperatuur sterk wisselt;
-voor of na periodes van spanning, emotie of stress;
-menstruatie (hormonale veranderingen);
-overmatig (en langdurig) alcoholgebruik of drugsgebruik.

En… de draadloze communicatie verstoren de hersenen ook
Is 2G, 3G, 4G en nu 5G, een nieuwe reden dat we dit natuurlijke proces, dit in harmonie aanwezige proces, compleet verstoren? Misschien bij de ene mens eerder dan bij de ander? Bijv. de hoog sensitieve personen (de HSP ‘ers*)? Zijn HSP ‘ers  gevoeliger voor dit draadloos gebruik en worden eerder en sneller, met de minste straling al, Elektro Hyper Sensitief (EHS)? En nu al (sinds juli 2020) met 5G met de 3 voorkeursfrequenties:
-700 megahertz (MHz);
-3,5 gigahertz (GHz);
-en de 26 GHz.

* Hoogsensitiviteit (HSP) wordt wetenschappelijk onderzocht onder de naam sensory processing sensitivity (SPS).

Ja, ElektroMagnetischeVelden (EMV) verstoren de hersencellen ook
Elektromagnetische straling (EMV) verstoren de hersencellen ook! Hoe gemakkelijk en logisch is het dan toch dat de nieuwste trigger van deze 21ste eeuw is; de zendmasten met hun onzichtbare, reukloze en onhoorbare elektromagnetische straling, nodig voor de draadloze communicatie*, de hersencellen verstoren? Al de mobieltjes, alle wifi en bleutooth?  De draadloze computers, slimme elektriciteitsmeter, Z-Wave en Zig-Bee (een protocol voor smart-home toepassingen)? Elektromagnetische velden voor alle draadloze communicatie die dus zorgen voor een verstoring van de hersencellen? Elektromagnetische velden met hun reukloze, onzichtbare en niet te horen frequenties? Vluchten in Nederland als Nederlander kan niet eens meer want onze overheid heeft ervoor gezorgd dat Nederland zo goed als 100% draadloos bereik heeft, wat betekent dat er geen plek meer is voor de elektrogevoelige in Nederland om te wonen.

*Bij draadloze communicatie wordt de informatie van de zendmast, onzichtbaar, onhoorbaar en reukloos door de lucht verzonden door radiosignalen (bij 5G door microgolven, infrarode straling en ultraviolette straling).

En nu is er dus geen plek meer in Nederland voor de elektrogevoelige (EHS ‘er).

Bronnen;
https://www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/epilepsie/?gclid=Cj0KCQjwkOqZBhDNARIsAACsbfJe7shPuJBu4_J8wX0YPiWn6uf3a_ej626DGZKUCc1kIdsh1xcDp0IaAjxVEALw_wcB
Foto: https://hspcoachmaaike.nl/wetenschappelijke-hsp-weetjes/