Ongeveer een op de vijf mensen zijn hoogsensitief (HSP). Dat wil zeggen dat ze een aangeboren gevoeligheid hebben voor prikkels uit de omgeving hebben; hoogsensitief zijn. Hooggevoeligheid is daarentegen niet aangeboren, maar aangeléérd en staat los van hoogsensitiviteit

Hoogsensitief
Hoogsensitief zijn betekent dat ze simpelweg emoties, sferen en prikkels gemakkelijk ‘aanvoelen’ en ‘weten’ wat er bedoeld wordt. Hoogsensitief zijn en de wijze waarop deze diepgaand verwerkt worden. Logisch dus, dat een HSP ‘er (Highly Sensitive Person) sommige dingen net even iets anders ervaart en benaderd, dan de rest van de bevolking.  De hersenen van hoogsensitieve personen verwerken informatie inderdaad anders dan die van mensen die niet hoogsensitief zijn; MRI-scans laten dat ook zien.

Een highly sensitive person (HSP) is…
Een hoogsensitief persoon, een HSP ‘er is een  zeer gevoelig persoon (wordt ook wel eens hooggevoelig gezegd) wat een term uit de psychologie is en in 1996 geïntroduceerd werd door de Amerikaanse psychologe Dr. Elaine N. Aron. Een

HSP ‘er is erg gevoelig voor ‘prikkels’, wat ook te zien is op een MRI-scan. Je ziet dan dat er meerdere hersengebieden actief zijn dan als bij de mensen zonder HSP. Dit noemen we diepgaande verwerking. Mensen die hoogsensitief zijn, denken dus daadwerkelijk anders dan mensen die dat niet zijn. Hooggevoelige mensen krijgen daardoor vaak te horen dat ze de dingen te ingewikkeld maken, dat ze veel te ver gaan met hun interpretaties. Vaak voelen ze zich daardoor ‘raar’.

Een HSP heeft een gevoeliger zenuwstelsel
Wanneer je hoogsensitief bent dan ben je dus geboren met een gevoeliger zenuwstelsel. Dat de zintuigprikkels zoals geluid, beeld en geur maar ook hersenprikkels zoals gedachten, opmerken en het ‘aanvoelen’ van anderen, anders binnen komen dan bij de meeste mensen. Dat ook de energetische prikkelingen zoals het opvangen van de ‘energieën’ van anderen door een HSP ‘er ‘opgemerkt’ worden. 
Dat dan ook nu het ‘opvangen’ van 2G, 3G, 4G en nu 5G door een HSP ‘ers wordt opgevangen, mag eigenlijk heel logisch zijn.

En op het moment is er een sterke ‘energetische prikkeling’ gaande of 5G wel zo onschuldig is als wat er gezegd wordt. Heeft het écht geen invloed op mensen, dieren en flora zoals de geldende wetenschap en overheid ons wil doen geloven. Is dit over 50 jaar ook nog wel zo?

Want een HSP ‘er is gevoeliger voor indrukken en prikkels dan een gemiddeld iemand. Via wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat een hoogsensitief brein nét iets anders in elkaar zit dan het niet-hoogsensitieve brein. Bij een MRI-scan werd bij de HSP ’ er méér activiteit in de hersenen gemeten dan bij een niet-HSP ‘er. Verschillende hersengebieden lichtten namelijk bij de HSP ‘er feller en méér op dan bij de niet-HSP ’er. Dit wijst op een intensere waarneming en een diepere verwerking.

Wat we zien, is dat de hersenen van HSP ’ers onder de MRI-scan in meer gebieden van de hersenen oplichten dan die van de niet-HSP ’ers. Dat noemen we diepgaande verwerking. Hooggevoelige mensen denken dus niet zoals het grootste gedeelte van de wereld.

Ook Carl Gustav Jung (1875 –1961) een Zwitsers psychiater en psycholoog omschrijft een hoogsensitief persoon (HSP) als iemand met een hoge \intuigelijke verwerking en een ‘aangeboren gevoeligheid’.  Dat mensen die worden gekarakteriseerd als ‘HSP-ers’ een verhoogd bewustzijn voor subtiele prikkels hebben, de omgevingsinformatie grondiger verwerken en een levendiger perceptie hebben van zowel positieve als negatieve prikkels. Dat uit onderzoek blijkt dat HSP ‘ers geassocieerd kunnen worden met een verhoogdere hersenactivatie van hersengebieden die betrokken zijn bij aandacht en actieplanning van de voorhoofdskwab (frontaalkwab). Dat via de hypothalamus de informatie binnen komt en deze hier vanuit wordt doorgegeven aan de hersenschors van de voorhoofdskwab. Daar wordt gefilterd wat er gedaan moet worden en pas dan wordt de informatie naar de amygdala gestuurd. 

Onderzoeken laten zien dat HSP ’s meer activatie laten zien in hersengebieden die te maken hebben met ‘hogere niveaus van perceptuele verwerking’, wat een bewijs is dat HSP ’ers dingen dieper ervaren én verwerken. Dat HSP’ ers beter en sneller zijn in het opmerken van details, blijkt in 2011 ook uit een onderzoek in Psychologie Magazine. Dat neurowetenschappers van de University of British Columbia (UBC) en Cornell University ontdekten, dat de volgende genenbetrokken zijn bij HSP ‘ers;
-5HTTLPR gen; (serotonine-transporter-linked promotorregio): betrokken bij serotonine opname en afgifte en
-DRD4-7R gen; (dopamine receptor D4) betrokken bij dopamineafgifte en
-dat sommigen van ons drager zijn van een bepaalde genetische variatie; de ADRA2b genaamd. Deze gen-variatie beïnvloedt de neurotransmitter noradrenaline. ADRA2b is gekoppeld aan verhoogde activiteit in specifieke hersengebieden die intensere emotionele reacties en gevoeligheden veroorzaken.

Komen nu mijn klachten nu

door alle draadloze? Door 5G?
Mijn klachten als;
-vermoeidheid;
-doofheid;
-hoofdpijn;
-concentratiegebrek;
-geheugenproblemen;
-constant geluid in de oren;
-duizeligheid;
-kramp in de spieren;
-lichaamsschokken: onwillekeurige bewegingen;
-niet kunnen lopen.

HSP en EHS
Zijn HSP ‘ers nu ook vatbaarder voor de draadloze ElektroMagnetischeVelden (EMV)? Zijn de EMV nu ook prikkels waar een HSP ‘er op reageert? Dat HoogSensitivePersonen (HSP ‘ers) gevoelig voor draadloos gebruik en eerder en sneller en van de minste draadloze straling al ElektroHyperSensitief (EHS) worden?

Bronnen;
https://stichtingehs.nl/wat-is-elektrohypersensitiviteit-ehs/elektrogevoelig-stralingsgevoelig
https://schooneveldadvies.nl/wp-content/uploads/2020/05/10-tips-om-straling-te-verminderen.pdf
https://gezondnu.nl/psyche/hoogsensitief-onderzoek-je-hersenen-werken-anders/
https://stralingsleed.nl/blog/hooggevoeligheid-hsp-en-elektrohypersensitiviteit-ehs/
foto; https://pixabay.com/nl/photos/netwerk-5g-mobiel-technologie-6926764/
https://stralingsleed.nl/blog/wordt-van-een-hsp-er-geen-ehs-er-want-de-hersenen-van-een-hsp-er-werken-nu-eenmaal-anders/
https://www.bedrock.nl/hoogsensitiviteit-hersenen/
Foto hersenen: https://www.essentietherapeut.nl/kennisbank/de-pijnappelklier/ https://www.google.com/search?sxsrf=AJOqlzUqEzOjzFYtsKqm5I9bCu0BEHffDQ:1674229526616&q=Welk+deel+van+de+hersenen+zorgt+voor+een+helder+bewustzijn%3F&sa=X&ved=2ahUKEwjf_NKBv9b8AhVE_qQKHe5UBWsQzmd6BAgVEAU&biw=640&bih=440&dpr=2#imgrc=_RDmRCT0gVy__M
https://www.praktijkdegrondtoon.nl/wat-is-hooggevoeligheid/
https://www.demaskerbloem.nl/deze-genen-zijn-betrokken-bij-hoogsensitiviteit/