De Haagse school past wifi 6 toe.

De Europese Commissie heeft het gebruik van de frequentieband van 5945 megahertz (MHZ) tot 6425 MHz (of 5,9 gigahertz tot 6.4 GHz), voor wifi 6 en 6E goedgekeurd. De lidstaten kunnen deze sinds december 2021 gebruiken.

 Ook de Nederlandse overheid heeft eind dec 2021 de 6 gigahertz (GHz) frequentie beschikbaar gesteld voor wifi 6 en wifi 6E. Hiermee voldoet Nederland aan de regelgeving van de Europese Commissie voor deze frequentie.

Wifi 6
Wifi 6 of IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) 802.11ax, officieel op de markt gebracht door de Wi-Fi-alliance als wifi 6. Vorige wifi-uitvoeringen zijn wifi 2,4 gigahertz (GHz) en 5 GHz. Naast wifi 6 is ook wifi 6E een IEEE-standaard voor draadloze lokale netwerken ( WLAN ’s ) en de opvolger van wifi 6. Het is ook bekend als High Efficiency wifi. Wifi 6, de nieuwe wifi-versie,  heeft een hogere snelheid, betere dekking en minder vertraging op drukke plekken.

Zo wordt er een andere manier gebruikt om gegevens te versturen naar je apparaten. Dat zorgt niet alleen voor een hogere snelheid, maar ook voor meer capaciteit. Zo sluit je dus meer apparaten tegelijkertijd aan. Dat lijkt ideaal als je een slim huis met tientallen apparaten hebt of op school voor alle leerlingen.

Hoe werkt wifi 6
Wifi 6 werkt voor meerdere gebruikers en met hogere snelheden.
-Voor meerdere gebruikers
Middels de OFDMA-technologie* waar wifi 6 gebruik van maakt zal elk kanaal in kleine subkanalen verdeeld worden. Deze technologie maakt het mogelijk om signalen van meerdere apparaten te bundelen en gelijktijdig te verzenden. Dit zorgt voor een lagere latentie en een efficiëntere wifi-verbinding.

*OFDMA (orthogonal frequency-division multiple access) is een technologie in wifi 6. OFDMA is nieuw sinds wifi 6, in de wereld van wifi en maakt het mogelijk om verbindingen tussen access points en klanten zo te verdelen dat meerdere klanten tegelijkertijd kunnen worden bediend. Het verdeelt de beschikbare bandbreedte van de radiogolf in parallelle secties, die los van elkaar tegelijkertijd data kunnen vervoeren. Wifi 6 heeft de mogelijkheid om meerdere klanten tegelijkertijd te bedienen via de MU MIMO. MIMO staat voor Multiple-Input Multiple-Output en MU MIMO (Multi-user, multiple-input, multiple-output technologie) laat een wifi-router communiceren met meerdere apparaten tegelijk en maakt het mogelijk om klanten in groepjes aan het woord te laten;
-Hogere snelheden
Daarnaast zorgt de 1024-QAM-modularietechniek* voor hogere snelheden. Hiermee zijn in theorie snelheden tot 11 Gigabit per seconde (Gbps) te halen. Dit komt onder meer doordat deze technologie 25% meer informatie kan verpakken in het signaal.

*1024 QAM. Het verkeer dat over je wifi-netwerk verstuurd bestaat uit elektromagnetische golven. Om deze golven te kunnen vatten zijn twee zaken van belang: het aantal bewegingen dat de golf maakt (is gekoppeld aan een tijdseenheid cq frequentie) en de grootte van de golf, die bepaald wordt door de hoogste afwijking in zowel positieve als negatieve zin ten opzichte van het neutrale middelpunt (amplitude). Alle draadloze communicatie begint in feite bij een signaal met een vaste frequentie en een vaste amplitude. Het verzenden van data vindt plaats door de frequentie en/of amplitude in tijd te laten variëren, ook wel moduleren genoemd.

Wifi 6E
Wifi 6E is een uitbreiding van de wifi 6-standaard. Toestellen die wifi 6E ondersteunen, gebruiken 6 gigahertz (GHz) in het radiospectrum.

Arme scholieren
De Haagse Hogeschool (“HHs”, “De Haagse”, “THUAS”) biedt Hoger Beroepsopleidingen (hbo) aan op bachelorniveau (voltijd, deeltijd, duaal) en op master- en post-hbo-niveau. Een hogeschool is een onderwijsinstelling voor niet-universitair hoger onderwijs. De Haagse Hogeschool heeft een internationaal karakter. De hoofdlocatie bevindt zich in Den Haag en net als nog twee locaties van de Haagse Hogeschool en een in Zoetermeer en een in Delft.

Veiligheid, beschikbaarheid en een hoge capaciteit: dat waren de wensen van De Haagse Hogeschool bij de aanleg van een ICT-infrastructuur in de sporthal. De school was op zoek naar een wifi-netwerk dat veilige en betrouwbare digitale afname van toetsen en examens mogelijk maakt voor maximaal 500 gebruikers. De school wilde een netwerk dat tijdens toetsen 100% functioneert, om te voorkomen dat studenten hun toets opnieuw moeten doen door een falende infrastructuur (zie foto in de sporthal met de 500 ongedrade computers!)

Zorg voor jong volwassenen
Studenten in het voltijd hbo zijn gemiddeld goed 23,5 jaar als zij hun diploma behalen. Jong volwassenen met een leven voor zich net als alle jong volwassenen. Het is de plicht van de oudere volwassenen om te zorgen dat onze jeugd zich kan ontwikkelen tot evenwichtige, gezonde en gelukkige volwassenen, zonder hobbels. Maar volwassenen zijn bezig om hun eigen glazen in te gooien maar ook dat van onze toekomst (van onze jong volwassenen).Want met alle draadloze toepassingen is er geen volwassenen die nog gezond is over pak weg 50 jaar. De frequentiegolven van alle onzichtbare, reukloze en geruisloze frequentiegolven van al de draadloze technieken, doen sluipend en geniepig hun werk. Onze wetenschap heeft het er niet over want frequentiegolven zijn toch niet te zien, horen of ruiken? Dus ze zijn er niet!
Het doet me denken aan een peuter die de handen voor de ogen doet en er zogenaamd niet is!  

Nadele effecten van straling
De ioniserende straling is bekend en kan elk weefsel in het lichaam beschadigen, maar de meest kwetsbare weefsels zijn de snelst groeiende weefsels omdat de effecten van straling zich verdriedubbelen of meer tijdens de groeifase van de cellen. Foetussen in de baarmoeder en beenmergcellen zijn zeer gevoelig voor straling, omdat zij de snelst groeiende cellen van het lichaam zijn. Kinderen zijn uiterst gevoelig voor straling, omdat hun lichaamscellen zich tijdens de groei snel delen. De cellen in de testes en eierstokken zijn maar weinig minder gevoelig, ze kunnen met een kleine dosis straling al steriel worden. De gezondheidseffecten van blootstelling aan laagactieve straling (2G en 3G) alleen al kunnen pas na 50 of zelfs 100 jaar verschijnen (of je moest de pech hebben om te dicht onder een 2G mast te wonen). Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom mensen de waarschuwende berichten zo gemakkelijk wegwuiven en niks op uit doen. De wetenschap gooit de straling komend van alle draadloze technieken onder de niet-ioniserende straling en de waarschuwende wetenschappers wordt gewoon niet naar geluisterd. De waarschuwende wetenschappers weten dat ook de niet-ioniserende straling vernietigend werk verricht!

Want wat is 5G?
Voor 5G worden veel hogere frequenties gebruikt dan voor 2G, 3G, 4G en wifi. Deze frequenties zullen (nog) meer impact hebben op het menselijk organisme omdat het millimetergolven zijn. Er zullen niet alleen veel meer zendmasten nodig zijn, maar ook nog eens heel veel kleine zendcellen ter ondersteuning (small cells). De millimetergolven van 5G kunnen niet door muren, bomen zijn obstakels (die worden dus gewoon gekapt) en millimetergolven worden geabsorbeerd door regen (bestaat een mens niet voor meer dan de helft uit vocht)? Voor 5G, is de bedoeling zal er een sterke mini-zendmast hangen aan bijna iedere lantaarnpaal, zal het mogelijk geïntegreerd worden in straatstenen en zelfs schoenzolen. En het meest bizarre: in het hele invoeringsdraaiboek van 5G wordt nergens gerept over wetenschappelijk onderzoek en over veiligheidslimieten. 5G wordt gewoon ingevoerd zonder dat er eerlijk wetenschappelijk onderzoek naar is verricht en zonder dat er reële veiligheidslimieten zijn vastgesteld. De invoering van 5G is dan ook te beschouwen als het grootste biologische experiment op de mensheid ooit.

Bronnen;
https://www.huawei.com/nl/nieuwsbrief/het-resultaat-is-verbluffend en foto
https://nl.hardware.info/artikel/9703/5/wifi-6-efficientie-boven-alles-1024-qam
https://www.cisco.com/c/nl_nl/products/wireless/what-is-ofdma.html#~q-a
https://gemeentebestuur.haarlem.nl/bestuurlijke-stukken/2019730565-Antwoord-Gemeente-Haarlem-Aan-de-gemeenteraad-Onverantwoord-en-ondemocratisch-verplicht-uitrollen-van-5G-vraagt-om-een-tegengeluid-5.pdf
https://sport-time.nl/het-belang-van-vocht/#:~:text=Een%20mens%20bestaat%20voor%20meer,2%20liter%20vocht%20te%20drinken.