Kunnen sommige mensen de frequenties voelen?

HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) is een onderzoeksinstituut in Alaska, dat onderzoek doet naar de ionosfeer. Dit onderzoek richt zich onder andere op hoogfrequente elektromagnetische straling van de ionosfeer, waardoor deze lokaal tijdelijk wordt vervormd. HAARP is gestart in 1993 als een Amerikaans militair en civiel onderzoeksinstituut. Op 11 augustus 2015 werd HAARP overgedragen van de Amerikaanse luchtmacht naar de University of Alaska Fairbanks en is HAARP een wetenschappelijke onderneming, gericht op het bestuderen van de eigenschappen en het gedrag van de ionosfeer.

De ionosfeer
De ionosfeer is een laag rond de aarde waar de deeltjes door ver-ultraviolette- en röntgenstraling van de zon worden geïoniseerd. De ionosfeer bevat dan ook ionen en elektronen. De ionosfeer strekt zich uit van ongeveer 80 km hoogte tot meer dan 1.000 km.

De ionosfeer en onderzoek
Het onderzoek van HAARP richt zich o.a. op de hoogfrequente (HF) elektromagnetische (be) straling van de ionosfeer waardoor deze lokaal tijdelijk wordt vervormd. Andere onderzoeksgebieden zijn het inzicht krijgen op het gebied van radiogolven, communicatie en navigatie.

Het uiterlijk van HAARP
HAARP bestaat uit 180 radioantennes, 22 meter hoog, die 80 meter uit elkaar staan en hebben een rechthoekig raster van 12×15 meter. 180 radioantennes bij elkaar die radiogolven met een hoge frequentie de ionosfeer insturen. Het hart is een hoogfrequent (HF) zendsysteem, genaamd IRI* (een phased array-zender**), dat een signaal van 3.6 milliwatt (MW), variërend van 2.8 tot 10 megahertz (MHz) op de HF band, uitzendt in de ionosfeer.

*IRI= het Ionospheric Research Instrument; een krachtige zenderfaciliteit die werkt in het hoge frequentiebereik.
**Phased Array-antennes hebben de unieke mogelijkheid om de vorm en richting van het stralingspatroon te veranderen zonder de antenne fysiek te verplaatsen. Elementen in een antenne-array zijn zo geplaatst dat de signalen die door afzonderlijke antennes worden uitgezonden, gebundeld worden en zo sterker worden in bepaalde richtingen.

Hoge frequentie in de ionosfeer
Vervolgens worden de frequenties in het radiospectrum aangeduid met;
-VHF (very high frequency). Hiermee worden de frequenties in het radiospectrum aangeduid tussen de 30,0 megahertz (MHz) en 299,9 MHz. De radiogolven hebben een golflengte (een frequentie) van 1 meter (m) tot 10 m en worden ook wel metergolf genoemd:
-UHF (ultra high frequency). Hiermee worden de frequenties in het radiospectrum aangeduid tussen de 300 MHz en 3000 MHz.(of 3 gigahertz-GHz) en hebben een golflengte van 10 tot 1 centimeter:
-SHF (super-high frequency). Hier worden frequenties in het radiospectrum aangeduid tussen de 3 en 30 GHz. De radiogolven hebben een golflengte van 10 tot 100 millimeter en worden daarom ook wel centimetergolf genoemd. De SHF-band wordt vooral gebruikt voor straalverbindingen en satellietverkeer:
-EHF (extremely high frequency). Met EHF- frequenties worden in het radiospectrum frequenties aangeduid tussen 30 en 300 gigahertz (GHz). De radiogolven hebben een golflengte van 1 tot 10 millimeter en worden daarom ook wel millimetergolf genoemd. Deze band wordt vooral gebruikt voor radioverkeer via straalzenders, satellietverkeer en radarinstallaties.

De grenzen tussen ver-infraroodstraling* en microgolven zijn niet duidelijk gedefinieerd. Het bijzondere van HAARP is dat de antenne installatie een zogenaamde phased array** vormt.

*Ver-infrarode straling (FIR) heeft een frequentie van 300 GHz tot 100 terahertz (THz of 1012). De golflengte van THz-straling is tussen de 50–1000 micrometer (µm) en radiogolven met frequenties van een terahertz worden ook wel submillimetergolven genoemd.
**Phased Array- antenne
Phased Array-antennes zijn antenne-arrays die de unieke mogelijkheid hebben om de vorm en richting van het stralingspatroon te veranderen zonder de antenne fysiek te verplaatsen. Elementen in een antenne-array zijn zo geplaatst dat de signalen die door afzonderlijke antennes worden uitgezonden, gebundeld worden en zo sterker worden in bepaalde richtingen.

Wetenschap
Met deze krachtige radiogolven (VHF, UHF, SHF en EHF) worden delen van de ionosfeer opgewarmd en geven deze prachtige  opgewekte gloed in de lucht, dat ook wel bekend staat als de kunstmatige aurora.

                    Het Noorderlicht ( of aurora borealis)

Wat is het Noorder- en Zuiderlicht en hoe ontstaat het?
Op de gloeiend hete zon komen uitbarstingen voor waar veel energie vrijkomt. Om te vergelijken; meer energie dan bij miljarden kernbommen tegelijk. De heftige uitbarstingen (de zonnevlammen) maken dat er een wolk van zonnedeeltjes de ruimte in word geslingerd, de zonnewind. Gaat zo’ n zonnewind richting Aarde dan botsen de zonnedeeltjes met het magnetisch veld van de Aarde en worden door de magnetische Noord- en Zuidpool aangetrokken. De elektrisch geladen zonnedeeltjes botsen in de atmosfeer van de aarde en door de botsing wordt de energie overgedragen aan de atmosfeer en ontstaat licht, het licht dat je vanaf de aarde kunt zien; het Noorderlicht en het Zuiderlicht.

Het licht van het Noorderlicht en het Zuiderlicht
De meest voorkomende kleur van het Noorderlicht of Zuiderlicht is groen. Mooi groen wat wordt veroorzaakt door de reactie van zuurstof. Als de elektrisch geladen deeltjes met grote snelheid in het magnetisch veld van de aarde terechtkomen (de magnetosfeer) worden ze automatisch richting beide Polen getrokken en kleuren veelal groen; het Noorderlicht en Zuiderlicht!

Het Noorder- en Zuiderlicht is dan ook het best te zien in de buurt van de magnetische polen van de aarde, de Noord- en de Zuidpool. Behalve de locatie en naam Noorderlicht (aurora borealis) en Zuiderlicht (aurora australis), is er geen verschil tussen het Noorderlicht en het Zuiderlicht. Om het Noorderlicht (of Zuiderlicht ) te kunnen zien, moeten eigenlijk alle omstandigheden meezitten. Zo moet het volledig donker zijn (dus geen volle maan of andere verlichting) en helemaal helder (dus geen bewolking). In de herfst- en wintermaanden, is over het algemeen de meeste kans.

De verschillende kleuren die je tijdens het noorderlicht ziet, hebben te maken met de reacties van de aardse gassen waarmee de elektrisch geladen deeltjes botsen in de atmosfeer. Elk gas heeft een andere reactie. De meest voorkomende kleur van het Noorderlicht is groen wat veroorzaakt wordt door de reactie van het gas zuurstof. Het groene licht bevindt zich op de onderste laag, waardoor deze kleur het vaakst te zien is. Ook zijn er blauwe en rode kleuren te zien.

VHF-, UHF-, SHF- en EHF frequenties en mobiele telefoon
Waar het Noorder- en Zuiderlicht op een natuurlijke manier gebruik maken van de VHF-, UHF-, SHF- en EHF frequenties, maken sinds de invoering van de mobiele telefoon (1991) deze eveneens gebruik van deze frequenties, op een onnatuurlijke manier.  Massaal en momenteel is een leven zonder deze draadloze technologie niet eens meer voor te stellen. Je hoort er niet meer bij als je niet tegen draadloos werken kunt. Heel Nederland zo goed als 100% voorzien om draadloos te communiceren. Elektromagnetische trillingen verspreid in alle richtingen met de snelheid van het licht. Bovenop de natuurlijke radiogolven komen zo in rap tempo deze gemaakte radiogolven voor alle draadloze uitvoeringen voor de mobiel, smartphone, bleutooth, wifi, 5G en komend; 6G.

De website van het HAARP-project erkend dat er experimenten zijn uitgevoerd waarbij elektromagnetische frequenties werden gebruikt om gepulseerde, gerichte energiestralen af ​​te vuren om “tijdelijk een beperkt gebied van de ionosfeer te prikkelen”. Sommige wetenschappers stellen nu dat het doelbewust verstoren van deze gevoelige laag, grote en zelfs desastreuze gevolgen kan hebben.

HAARP onderzoekt dus de ionosfeer en die wordt daardoor lokaal tijdelijk verstoord. Kan een High-Sensitive-Person (HSP ‘er) dit ‘voelen’ ?

Bronnen;
https://stralingsleed.nl/blog/haarp-de-geheime-weermakers/
https://www.wanttoknow.info/war/haarp_weather_modification_electromagnetic_warfare_weapons?gclid=CjwKCAjwzuqgBhAcEiwAdj5dRk46fc2zd5X4F78OgKEAfgQQbhyKuJ-4ceHRNeIQ4g8pjyY4YeLXaBoC9FkQAvD_BwE
https://stralingsleed.nl/blog/geeft-haarp-in-hamminkeln-duitsland-geeft-nog-meer-elektromagnetische-velden/
Foto; https://climateviewer.com/2015/01/01/ionospheric-heaters-destroying-van-allen-belts-2/
https://web.archive.org/web/20130515113749/http://www.haarp.alaska.edu/haarp/factSheet.html
https://stralingsleed.nl/blog/het-gevaar-van-draadloos-gebruik-voor-de-hsp-er-van-hsp-naar-ehs/