Amerikaanse diplomaten waarschuwden twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermuizen in lab in Wuhan. De Amerikaanse krant The Washington Post heeft de hand weten te leggen op documenten die aantonen dat de Amerikaanse regering zich jaren geleden zorgen maakte over de veiligheid in een lab in de Chinese stad Wuhan, daar waar in 2020 blijkt, het coronavirus als eerste uitbrak. Ze vreesden dat er mogelijk was dat ooit een van de experimenten, onder meer rond coronavirussen bij vleermuizen, uit de hand kon lopen en dat zo een gevaarlijk virus zich dan over de hele wereld mogelijk kon verspreiden.

Ontdekker van hiv en Nobelprijswinnaar
Luc Montagnier, Nobelprijswinnaar in 2008, oogst kritiek na claim dat het coronavirus in labo in Wuhan werd gemaakt. Luc Montagnier, de man die in 1983 het hiv-virus ontdekte en daarvoor de Nobelprijs kreeg, beweert dat het nieuwe coronavirus niet van natuurlijke oorsprong is en in een laboratorium is ontstaan. Montagnier claimt dat Covid-19 per ongeluk uit een lab in Wuhan is ontsnapt. Hij deed de uitspraken bij de Franse zender CNews.

Volgens de professor bevat SARS-CoV-2 fragmenten van het hiv-virus. “Maar die kunnen onmogelijk van een patiënt afkomstig zijn”, aldus Montagnier nog die vindt dat de theorie over de vismarkt als oorsprong van het virus een “mooi verhaaltje” is.

Verslag verwijderd
Het verslag van een aantal bezoeken die diplomaten van de Amerikaanse ambassade in Peking toen aflegden en aan een onderzoekscentrum in de stad Wuhan is verwijderd. Het verslag dateert van januari 2018 en het onderzoekscentrum was het Wuhan Institute of Virology (WIV). Daar werd gewerkt met enkele van de gevaarlijkste biologische organismen ter wereld. Dat verslag is van de site van het WIV verwijderd, maar is wél gearchiveerd op het internet.

Zorgwekkend
Wat de diplomaten ontdekten, was zo zorgwekkend dat ze tot twee keer toe een waarschuwing naar Washington stuurden en alarm sloegen: dat het virus mogelijk op de mens kan overgaan en een risico vormt op een SARS-achtige pandemie”, zo meldde het rapport. Josh Rogin* kon de hand leggen op het eerste verslag waar het gaat het over het werk dat het lab uitvoerde rond coronavirussen bij vleermuizen, en de mogelijke transmissie naar mensen.

* Josh Rogin is een Amerikaanse journalist die als columnist voor het buitenlands beleid fungeert voor de sectie Global Opinions van The Washington en politiek analist voor CNN.

Te lezen valt: “dat het lab een groot tekort heeft aan goed opgeleide technici en onderzoekers, die nodig zijn om het laboratorium met een hoog beheersingsniveau veilig te laten werken”. De Chinese onderzoekers van het WIV werken samen met Amerikaanse organisaties en vroegen om extra hulp omdat het lab onderzoek naar coronavirussen bij vleermuizen belangrijk is, maar ook erg gevaarlijk.

Vleermuizen
Het hoofd van het onderzoeksproject, Shi Zhengli*, hoofd van het Wuhan Instituut voor Virologie,  had al heel wat gepubliceerd over het onderwerp. “De onderzoekers toonden onder meer aan dat verscheidene SARS-achtige coronavirussen een verbinding kunnen aangaan met ACE2, angiotensine-converterende enzym 2 of ACE2 ‘receptor’ genoemd, vormt het toegangspunt voor het coronavirus om zich aan te sluiten en bij een breed scala aan menselijke cellen te infecteren. Deze ontdekking wijst er sterk op dat SARS-achtige coronavirussen overgedragen kunnen worden van vleermuizen naar mensen en bij hen SARS-achtige ziekten kunnen veroorzaken.” Het onderzoek moest een volgende SARS-achtige pandemie voorkomen door te anticiperen op hoe die zou uitbreken. Maar heel wat andere wetenschappers vroegen zich in 2015 al af of het team van Shi Zhengli daarbij geen onnodige risico’s nam.

* Shi Zhengli is geboren 26 mei 1964 is een Chinese viroloog die onderzoek doet naar SARS-achtige coronavirussen van vleermuisoorsprong. Shi leidt het Center for Emerging Infectious Diseases van het Wuhan Institute of Virology (WIV). In 2017 ontdekten Shi en haar collega Cui Jie dat het SARS-coronavirus waarschijnlijk zijn oorsprong vond in een populatie hoefijzerneuzen (vleermuizen) in de grotten van Xiyang Yi Ethnic Township in Yunnan. In 2012 stierven er drie arbeiders aan een mysterieuze ziekte. Shi Zhengli, verzamelde in de schacht 293 coronavirussen, waaronder het uit 2003 bekende SARS-virus. Ze ontdekte dat de genetische code van Covid-19 haast identiek was aan een van die virussen. Sindsdien is de toegangsweg tot de mijnschacht afgesloten en virologen die er onderzoek doen, mogen met niemand contact hebben.

Dierlijke oorsprong
Tot op de dag van vandaag (24-02-2021) is er geen bewijs dat het nieuwe coronavirus bewust is ‘gemaakt’ of ‘nagemaakt’ in een laboratorium. De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat het van dierlijke oorsprong is, maar sluiten niet uit dat het in een laboratorium is ontstaan. Hard bewijs is ook daar echter nog niet voor. De opgedoken documenten wijzen alleen op het potentiële gevaar in het Chinese lab van het WIV.

Het WIV zelf ontkent categoriek dat het nieuwe coronavirus in zijn laboratorium ontstond. Het was op 3 februari 2020 wel de eerste die rapporteerde dat het virus van vleermuizen afkomstig was.

Wat een verdacht tintje geeft
Er gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen en het vermoeden geeft dat de corona-uitbraak met veel geheimen gepaard gaat. Rare dingen die lijken iets te willen verdoezelen zoals;
-Facebook zet voor Nederland op 26-03-2021, factcheckers in om berichtgeving met negatief corona-nieuws gewoon te verwijderen. Dit mag wettelijk niet want in Nederland heerst persvrijheid. Persvrijheid wat inhoudt dat “in Nederland de media mogen publiceren wat ze willen” dus ook op facebook. Dat is essentieel, want met die informatie kan iedereen zich over allerlei onderwerpen een mening vormen door de eerlijke ins en outs tegenover elkaar te plaatsen en zo een eerlijke mening maken over o.a.: het beleid van de regering, de plannen van politieke partijen, maatregelen die de industrie neemt tegen vervuiling  (of niet) en de pandemie die uitbrak in 2020 in Europa. http://stralingsleed.nl/blog/is-deze-covad-pandemie-gepland-is-dit-doelbewust-gebeurd/

Mijn gedachten gaan terug naar 2006 bij de uitrol van UMTS (3G)
Voordat de massale implantatie van antenne- installaties voor 3G, is er onderzoek verricht. Onderzoek welke duidelijk moest maken of het wel of niet de gezondheid van mensen kon schaden. In 2003 heeft het TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) onderzoek laten verrichten naar het wel of geen effect van straling komend van draadloze apparatuur, op de gezondheid van mensen. De uitslag was dat dit inderdaad het geval was. Het COFAM 1 werd gevolgd door een replica onderzoek: COFAM 2. Het replicatie onderzoek vond plaats in Zwitserland en wordt in de volksmond het Zwitsers onderzoek genoemd. Na jaren wachten kwam op 06-06-06 de uitslag van dit onderzoek: UMTS-masten schaden de gezondheid NIET.

Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB)
Dankzij een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur werd pas jaren later bekend dat 3,7 tot 6,5% van de deelnemers onwel zijn geworden! Het onderzoek vroegtijdig moesten verlaten en NIET zijn meegeteld bij het eindverslag! http://stralingsleed.nl/blog/uitslag-van-het-cofam-ii-onderzoek-of-zwitsers-onderzoek/  UMTS masten schaden de gezondheid dus WEL.

Dat er wantrouwen bestaat is dus logisch en hoe ouder hoe wijzer (hoe meer ervaringen). Hoe meer dingen tegenkomend die niet kloppen. De hele corona-uitbraak lijkt op een menselijke fout.

Foto: https://pixabay.com/nl/photos/laboratorium-medisch-geneeskunde-3827745/
https://www.hln.be/buitenland/amerikaanse-diplomaten-waarschuwden-twee-jaar-geleden-voor-riskant-onderzoek-op-vleermuizen-in-lab-in-wuhan~a5928a9d/
https://www.hln.be/buitenland/amerikaanse-diplomaten-waarschuwden-twee-jaar-geleden-voor-riskant-onderzoek-op-vleermuizen-in-lab-in-wuhan~a5928a9d/
Amerikaanse diplomaten waarschuwden twee jaar geleden voor riskant onderzoek op vleermuizen in lab in Wuhan
https://www.hln.be/wetenschap/ontdekker-van-hiv-en-nobelprijswinnaar-oogst-kritiek-na-claim-dat-coronavirus-in-labo-in-wuhan-werd-gemaakt-br~ad32eb26/
https://www.groene.nl/artikel/china-dwarsboomt-onderzoek-naar-herkomst-corona