28-08-2020 demonstreerde het bedrijf Neuralink een “voortgangsupdate” van de eerste “hersenmachine-interfaces met ultrahoge bandbreedte om mensen met computers te verbinden; de Link. “In veel opzichten is een soort Fitbit* in je schedel met kleine draadjes,” verklaarde Elon Musk, de eigenaar van het bedrijf. Neuralink probeert verbinding te maken met het menselijk brein met behulp van flexibele elektroden die dunner zijn dan een mensenhaar.

* Een Fitbit is een populaire activity tracker, die je meestal draagt als een horloge en gekoppeld wordt aan je mobiele telefoon.

De Link van Neurolink
De Link is een chip als een mini schijfje ter grootte van een euromunt. Via een Bluetooth verbinding konden hersensignalen op een smartphone uitgelezen worden. Volgens Musk en Neuralink is het uiteindelijk de bedoeling dat de Link zo ver doorontwikkeld wordt dat hij niet alleen hersensignalen kan uitlezen, maar ook kan aansturen en zo hersenziekten gaat genezen.

Hersensignalen
Er zijn 86 miljard neuronen (zenuwcellen) in de hersenen. Een mens heeft naar schatting 100 miljard zenuwcellen. Verreweg het grootste deel daarvan bevindt zich in het centraal zenuwstelsel (hersenen en ruggenmerg). Zenuwcellen zijn de informatie- en signaalverwerkers van het lichaam. Een specifiek kenmerk van zenuwcellen is dat ze prikkelbaar zijn; ze kunnen signalen ontvangen en doorgeven zonder verlies van signaalsterkte. In de hersenen bevinden zich circuits van zenuwcellen die een groot aantal lichaamsfuncties regelen en ook verantwoordelijk zijn voor ons denkvermogen. Neuronen (zenuwcellen) bestaan uit drie delen:
-de dendriet ontvangt signalen;
-een cellichaam (soma) dat het signaal berekent
-een axon dat een signaal uitzendt.

Neuronen communiceren via elektrische signalen. Actiepotentialen zorgen ervoor dat synapsen neurotransmitters vrijgeven. Deze kleine moleculen binden zich aan receptoren op dendrieten, waardoor kanalen worden geopend die ervoor zorgen dat stroom door het membraan van het neuron gaat. Wanneer een neuron de ‘juiste’ combinatie van spatiotemporale synaptische input ontvangt, initieert het een actiepotentiaal.

We kunnen elektrische signalen in de hersenen registreren
We plaatsen elektroden in de buurt van neuronen om actiepotentialen te detecteren. Door van veel neuronen op te nemen, kunnen we de informatie die door die cellen wordt vertegenwoordigd, decoderen. In de bewegingsgerelateerde gebieden van de hersenen vertegenwoordigen neuronen bijvoorbeeld de bedoelde bewegingen. Er zijn neuronen in de hersenen die informatie bevatten over alles wat we zien, voelen, aanraken of denken.

Elon Musk en Neuralink
Halverwege 2017 kwam Elon Musk voor het eerst in het nieuws met Neuralink. Dat bedrijf wil door middel van een chip-implantaat in het hoofd de menselijke intelligentie uitbreiden met kunstmatige intelligente. Waarom zouden we niet via onze gedachten met elkaar kunnen communiceren is de visie van Neuralink.

Neuralink Corporation is een Amerikaans neurotechnologiebedrijf opgericht door Elon Musk en anderen, dat implanteerbare hersen-machine-interfaces (BMI ‘s) ontwikkelt. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in San Francisco. Daarnaast zijn er nog talloze andere uitdagingen die de wetenschappers, onderzoekers en techneuten bij Neuralink te wachten staat.

Gedachten verstaan
Kunnen mensen dan je gedachten lezen? Zo zal het niet zijn volgens Musk. Jawel hoor Elon Musk, dat heet een gave, waar niet iedereen mee geboren is. Volgens hem moet je dan zelf de keuze maken om een gedachte met iemand anders te delen. “Misschien noemen we het geen gedachte meer, maar hebben we andere woorden voor nodig, namelijk een voor:
-gedachten die je voor jezelf houdt;
-en voor gedachten die je deelt”.

De Link-chip van Neuralink
28-08-2020 heeft Elon Musk een implanteerbare hersen-computerinterface gedemonstreerd, de Link-chip, waarvan hij hoopt dat deze “mens-AI symbiose*” mogelijk zal maken. De demonstratie betrof een varken waar een Link chips in de hersenen van een varken geïmplanteerd waren. E.M hierover: “het uiteindelijke potentieel is bijna onbegrensd met als voorbeeld de mogelijkheid om telepatisch een zelfrijdende auto op te roepen”.

* Mens-AI-symbiose betekent met behulp van kunstmatige intelligentie (Ki) of artificiële intelligentie (AI). Ki heeft betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren en die zichzelf tijdens dat proces kunnen verbeteren op basis van de vergaarde informatie.

Wat is de bedoeling van die chip?
De bedoeling is dus dat de chip zorgt voor een samenwerking tussen je eigen hersenen en de intelligentie van computers. Een chip die via draadloze signalen vanuit het brein kan lezen, kan opschonen en versterken. Het is dus zoiets als een computer in het hoofd, of in ieder geval iets wat communiceert vanuit je hoofd met een computer en deze informatie vervolgens weer naar je hoofd terugstuurt. Hoef je dus nooit meer te Googlen! Zogenaamd handig voor op de fiets aangezien het mobiel gebruik op de fiets en in de auto wordt beboet. Of aan het oproepen van je zelfsturende elektrische auto of met je gedachten personages in een computerspel, zoals Starcraft, bedienen vanuit je brein. Op den duur zou de Link je moeten helpen met het opslaan en opnieuw afspelen van herinneringen.

NOS Jeugdjournaal maakt kinderen warm voor microchip in brein!
15 september 2020 tijdens het Jeugdjournaal worden jeugdige kijkers alvast voorbereid op een tijd waarin ze rondlopen met een chip in hun brein en vaccins krijgen toegediend die eruitzien als een soort pleister. Een enthousiaste presentator moet ervoor zorgen dat deze technologische ontwikkelingen positieve associaties oproepen bij de kinderen.

Het NOS Jeugdjournaal doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hoe ziet de wereld er over 20 jaar uit? Presentator Benjamin Kat: “In de toekomst kun je een chip in je hoofd laten plaatsen waarmee je van alles kunt doen door er alleen maar aan te denken. Zoals: je wekker zetten en je favoriete playlist aanzetten.” En verder: “Je kunt bij de huisarts een vaccin halen tegen het nieuwe coronavirus: Covid-40! Gelukkig is daar al lang geen prik meer voor nodig, maar krijg je gewoon een pleister met ultradunne naaldjes die het vaccin in je lichaam spuiten. Pijn doet het niet, alleen een beetje jeuk misschien.” De jeugdige kijkers worden geconfronteerd met een vooruitzicht waarin ze rondlopen met een chip in hun brein. Een enthousiaste presentator die ervoor moet zorgen dat deze technologische ontwikkelingen positieve associaties oproepen bij de kinderen. Het NOS Jeugdjournaal laat kinderen geloven dat het chippen van de mens de normaalste zaak van de wereld is en dat het natuurlijk ook nog eens supertof is!”

Enkele reacties van de jeugdige kijkers in 2020;
Aidan
En dan krijg je ineens een berichtje van je hersenen: “Opslagruimte vol, verwijder data om weer te kunnen gebruiken;”
Paula
Nu snap ik waarom mijn ouders zeggen: “vroeger was alles beter/leuker”. Ik kijk er echt tegenop!
Taron
Als dit uit komt wil ik liever dood zijn want ze maken mensen LETTERLIJK robots en inderdaad het kan handig zijn, maar als je goed kijkt gaat alles veel slechter dan het lijkt;
Pascal
jij praat echt bullshit he;
Rogier
ik zou liever geen chip in me hooft hebben;
Emma 
Als iedereen alles kan leren zijn er toch geen mensen met echt talent meer?
Ilke
Dus het komt er op neer dat mensen zelfs te lui gaan worden om te praten;
Malik
dus iedereen kan over 30 tot 40 jaar zingen piano spelen ect. oftewel je bent niet meer uniek;
Vincent
Maar moeten al die dingen in je lichaam wel goed zijn, al die straling;
Michiel
Wat een verschrikkelijk toekomstbeeld!
Een reactie van een volwassenen:
Wat een zieke indoctrinatie dit. Brainwash. Vreselijk NOS jeugdjournaal, dat jullie je zo laten meenemen en kinderen hun hoofd bevuilen. Ik ben vroeger heel religieus opgevoed. Soort sekte. Dit is exact dezelfde brainwash. Ernstig. Ga aub nadenken waar je aan meewerk.

Digitale lespakketten
Om alle leerlingen van Nederland te bereiken kiest FutureNL ervoor om lespakketten activiteiten te laten plaatsvinden op scholen: basisscholen, voortgezet onderwijs scholen en PABO’s. FutureNL is een onafhankelijke stichting met als doel het toekomstperspectief van de Nederlandse leerlingen te vergroten door het ontwikkelen van digitale vaardigheden in een maatschappij die door toenemende digitalisering steeds sneller verandert. Wij zijn hierbij gericht op zoveel mogelijk impact en doen dit door middel van growth hacking*, co-creatie en samenwerking met scholen, en Publiek-private Samenwerking (PPS)**.

*Growth hacking is een manier om een bedrijf snel te laten groeien met minimale middelen. Growth hacking heeft als speerpunten creativiteit, online marketing, innovatie en data. Bedrijven zoals Spotify, Air BnB en Uber zijn er groot mee geworden. De term growth hacking is bedacht door Sean Ellis; een bekende investeerder en entrepreneur uit Sillicon Valley.
**Publiek-private Samenwerking (PPS) is een samenwerkingsvorm tussen een overheid en een/of een private onderneming.

Ook in Nederland
In september 2019 kregen leerlingen op basisschool de Rank in Toldijk van koningin Maxima te horen hoe belangrijk Kunstmatige intelligentie (KI) is. De scholieren maakten kennis met kunstmatige intelligentie tijdens een les van de Nationale Al-cursus Junior, een gratis pakket dat o.a. is ontwikkeld door Stichting FutureNL en UpgradeNL, een gratis lespakket om de beginselen van kunstmatige intelligentie bij te brengen. Door interactieve opdrachten en voorbeelden uit hun belevingswereld ervaren leerlingen wat de mogelijkheden hiervan zijn. De basisschoolleerlingen kregen Multi ple choice vragen waarbij juist of niet juist moest worden aangevinkt, als:
– je kunt slimmer worden met een chip in je hersenen;
– met een usb-stick in je vinger heb je altijd en overal je bestanden bij je’

 Stellingen voor scholieren in het voortgezet onderwijs zijn o.a.:
-over 20 jaar zijn ov-chipkaarten verleden tijd. Wil je met het openbaar vervoer reizen, moet je een chip in je arm laten plaatsen. Wil je dit niet, dan kun je geen gebruik maken van de trein, tram, metro en/of bus. Wat doe je?
-Over 15 jaar worden alle baby ’s meteen na de geboorte gechipt, geef je mening hierover.

Meer dan 500 basisscholen in Nederland zien de meerwaarde in van het bijbrengen van kennis over dit onderwerp.

PS
Leraren laten zich natuurlijk graag vaccineren in september 2020. Het lijkt het meest logische om geen Covad-19 te krijgen want;
-er zijn niet genoeg invallers;
-je wilt niet in quarantaine;
-je wilt je medemens niet besmetten.

De nood is zo heel hoog en heel angstig, maar het wereldwijde spel is des te viezer door de angst die er gezaaid wordt. Door 5G uit te rollen en de vaccinatie tegen het virus (met chip) erdoor te drukken. Vrijwillige vaccinatie ligt zo op de loer. Wees verstandig en laat dit lespakket niet toe. Ga gedraad werken of nog liever nog ga terug naar het papieren lesmateriaal! Zorg dat mijn klein(kinderen) zich niet willen chippen. Zorg dat ze zichzelf mogen zijn op deze wereld.

Bronnen;
https://www.gewoonvoorhem.nl/elon-musk-chip-brein/
https://www.hln.be/wetenschap-planeet/geen-sciencefiction-elon-musk-ontwerpt-chip-die-brein-computer-laat-besturen~a6a9e29f/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
https://www.ninefornews.nl/nos-jeugdjournaal-maakt-kinderen-warm-voor-microchip-in-brein/
https://translate.google.com/translate?hl=nl&sl=en&u=https://neuralink.com/&prev=search&pto=aue
https://www.peterjoosten.net/neuralink/
https://numrush.nl/neuralink-van-elon-musk-wil-chips-in-verlamde-mensen-plaatsen-met-een-robot/
https://www.youtube.com/watch?v=ZSvAD7wUQJ0&feature=youtu.be
https://jdreport.com/doodeng-lespakket-bereidt-nederlandse-scholieren-voor-op-chip-in-lijf/