Corona virus Covad-19 versus Epstein-Barr virus
Waarom voelt de ene coronapatiënt zich twee weken na de infectie weer kiplekker en de ander kan na een half jaar nog geen dag werken.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
Het RIVM zegt hierover; een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langdurig klachten: ‘Long COVID’ of ‘PASC’ (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection) genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken, maar soms maanden na een infectie met COVID-19 aanhouden tot…… blijvend?

Klachten bij Long COVID
Mensen met Long COVID hebben klachten zoals:
-vermoeidheid;
-kortademigheid;
-pijn op de borst;
-spierpijn;
-hoofdpijn;
-hartkloppingen;
-aanhoudende verhoging;
-langdurig verlies van reukvermogen;
-vergeetachtigheid;
-hersenmist (brain fog);
-depressies.

Hoe kan dat?
Bij mensen die moeite hebben om te herstellen van covid-19 hebben mogelijk te maken met meer dan alleen dit laatste virus wat begonnen is 2020. Hun immuunsysteem kan dan ook betrokken zijn bij een ander virus.

Het andere virus
Dit andere virus is het Epstein-Barr virus (klierkoorts). Meer dan 90% van de bevolking is drager van het Epstein-Barr virus want na de infectie hiermee blijft het B-lymfocyt (ook wel B-cellen geheten) latent aanwezig in het lichaam. Een lymfocyt is een type witte bloedcel dat in het rode beenmerg wordt gevormd. De directe besmettingsweg van het Epstein-Barrvirus is via speekselcontact en de indirecte besmettingsweg via voorwerpen.

Er bestaan vier groepen lymfocyten:
-T-lymfocyten (ook wel T-cellen),
-B-lymfocyten (ook wel B-cellen),
-natural killer cells (ook wel NK-cellen)
-natural killer T cells (ook wel NKT-cellen).

Auto-immuunziekte
Na genezing blijft het virus latent aanwezig in de B-lymfocyten. B-lymfocyten zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het humorale immuunrespons (antistoffen). Met name bij patiënten die gediagnosticeerd zijn met een auto-immuunziekte* kan het Epstein-Barr-virus andere ziekten tot uiting laten komen. Ziekten zoals wetenschappelijk beschreven staat als;
-reumatoïde artritis;
-Systemische Lupus Erythematodes (SLE);
-de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (inflammatory bowel disease, IBD of psoriasis);
neuropathie (een aandoening van  één zenuw) en polyneuropathie** (een aandoening van meerdere zenuwen) https://stralingsleed.nl/blog/aantasting-van-de-zenuwen-perifere-neuropathie-tot-zenuwuitval-door-emv/

*Auto-immuun betekent dat het immuunsysteem zich tegen het lichaam zelf keert. Een auto-immuunziekte ontstaat als er bij het opruimen van lichaamseigen cel resten iets verkeerd gaat. Dit gebeurt bijvoorbeeld als goed werkende cellen worden opgeruimd door het lichaam.

**Polyneuropathie
Neuropathie is een aandoening van de zenuwen van armen en benen, die aangetast worden. Polyneuropathie betekent dat op meerdere plaatsen in het lichaam de zenuwen zijn aangedaan en steeds minder hun werk gaan doen.  De oorzaak van polyneuropathie is officieel niet vast te stellen en ik denk (gezien dat het een auto-immuunziekte is) en helaas uit eigen ervaring, dat de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen in eind 20ste– en begin 21ste eeuw een oorzaak zijn. Iets wat wetenschappelijk helaas nog niet onderzocht is maar waar wél het verdere verloop van het coronapandemie (of Covid-19) naar kan wijzen https://stralingsleed.nl/blog/heeft-het-coronavirus-een-link-naar-5g/ .

Na vaccinatie
Vaccins behoren tot de veiligste geneesmiddelen waarover we beschikken, maar 100% veilig zijn ze natuurlijk nooit. Ernstige auto-immuunziekten, veroorzaakt door een verstoring van het afweersysteem, kunnen voorkomen na het toedienen van een vaccin bij minder dan 0,01% van de gevaccineerde personen. In veel gevallen wordt een auto-immuunaandoening echter vaker uitgelokt door de infectie zelf https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/kan-vaccinatie-auto-immuunziekten-veroorzaken#article-detail-wrapper

Long COVID zou de manifestatie kunnen zijn van een ander virus (EBV) dat is gewekt
Sinds patiënten gevaccineerd zijn voor COVID-19, begonnen bij een aantal vervelende en aanhoudende symptomen het dagelijks leven zuur te maken met klachten hierboven genoemd. Nieuw onderzoek suggereert dan ook dat het geen toeval is. In veel gevallen hebben COVID-19 en het Epstein-Barrvirus, vergelijkbare wortels. Een recent onderzoek onder 185 COVID-19-patiënten in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat de meerderheid van de mensen die klachten bleven houden namelijk positief getest zijn voor het Epstein-Barrvirus (EBV) wat opnieuw ge-reactiveert wordt en zich uit als Long COVID.

Bioloog Jeffrey Gold van de Wereldorganisatie 
“We hebben ten minste 90 dagen na een positieve test op SARS-CoV-2-infectie serologische tests op het Epstein-Barr-virus uitgevoerd op COVID-19-patiënten, waarbij de EBV-reactiveringspercentages van degenen met langdurige COVID-symptomen werden vergeleken met degenen die nooit langdurige COVID-symptomen hebben gehad.  We ontdekten dat meer dan 73 procent van de COVID-19-patiënten die Long COVID-symptomen hadden, ook positief waren voor EBV-reactivering.”

Bovendien lijken veel van de gemelde symptomen nu, sterk op die van het virus met EBV waaronder extreme vermoeidheid, frequente huiduitslag en het fenomeen van Raynaud dat een verminderde bloedtoevoer naar de vingers en tenen veroorzaakt. Het afgelopen jaar zijn langeafstandslopers zelfs begonnen hun gezwollen en rode ledematen ‘Covid-tenen’  te noemen”.

Wetenschappelijk
Is 5G de trigger geworden voor de nieuwe “golf” Corona patiënten? Wij weten dat mensen gevoelig zijn voor straling maar velen weten niet dat bijvoorbeeld 50 Hertz (Hz) het Epstein Barr virus activeert in het DNA. Een artikel hierover kun je vinden op pubmed: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9276003/.

Blootstelling aan een elektromagnetisch veld van 50 Hz induceert activering van het Epstein-Barr-virusgenoom in latent geïnfecteerde menselijke lymfoïde cellen blijkt na onderzoek.

Conclusie
De conclusie van de onderzoekers is dan ook: “Het EBV-genoom in latent geïnfecteerde lymfoïde cellen biedt de mogelijkheid om effecten op het transcriptionele van een gen of een groep van genen verhoogt en het translationele product te volgen die duidelijk te onderscheiden zijn van die van het gastheercelgenoom. Blootstelling van Akata-cellen,
(een menselijke lymfoïde cellijn) die latent geïnfecteerd is door het EBV-genoom aan een elektromagnetisch veld (EMF) van 50 Hz,  resulteerde in een verhoogd aantal  dat de vroege virusantigenen tot expressie brengen. Deze bevinding levert aanvullend bewijs dat DNA kan worden gemoduleerd door een magnetisch veld”.

Wordt bij alle Corona maatregelen de invloed van de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden (in steeds maar grotere en zwaardere hoeveelheden) gewoon vergeten?

Bronnen:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9276003/
https://www.ntvg.nl/artikelen/een-epstein-barr-virusinfectie-met-ernstige-gevolgen/volledig
https://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/2950534/long-covid-ontstaat-mogelijk-door-ander-virus.html
https://www.sciencealert.com/mounting-evidence-suggests-many-covid-19-long-haulers-are-co-infected-with-epstein-barr
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/long-covid
Foto Corona; virus: file:///C:/Users/Gebruiker/Pictures/coronavirus-4972480_960_720.webp
Foto; Epstein- Barr virus: https://www.der-niedergelassene-arzt.de/medizin/kategorie/onkologie/warum-manche-vertreter-des-epstein-barr-virus-krebs-verursachen
Foto: Epstein-barrvirushttps://nl.wikipedia.org/wiki/Epstein-barrvirus#/media/Bestand:Epstein-barr_virus_(ebv).jpg
(https://link.springer.com/article/10.1007/BF00571929