In 2020, tijdens de intelligente lockdown i.v.m. het Coronavirus, werken honderdduizenden Nederlanders vanuit huis. Scholen zijn gesloten en de kinderen* volgen thuis online onderwijs.  Met ouders die in zorgtehuizen zitten ga je beeldbellen, foto’s uploaden, en zelfgemaakte video’s sturen naar de ouders (opa’s en oma’s ) in het zorgtehuis. Extra apparaten en werkplekken zijn nodig want iedereen moet online. Veel, heel veel gebeurt draadloos en de onhoorbare, reukloze en onzichtbare straling, afkomstig van alle draadloze apparatuur in de woning, is dan ook schrikbarend hoog.

*Van de jeugd is bijna 18 procent in de leeftijd van nul tot vijf jaar, bijna 19 procent vijf tot tien jaar, bijna 20 procent 10 tot 15 jaar, bijna 22 procent 15 tot 20 jaar en ruim 22 procent bestaat uit jongvolwassenen van 20 tot 25 jaar.

Niet iedereen is blij met al dat draadloze in huis, want misschien schaadt het de gezondheid. Veel peer review onderzoeken maken immers gewag van onderzoeken die dit aantonen, het biologisch effect. Maar je kunt zelf veel doen om de elektromagnetische velden (straling) in huis minder te maken. Voor alle mensen die zich bij draadloos niet echt lekker voelen in huis, vage klachten krijgen ook al schaadt het de gezondheid niet, volgens de Nederlandse Gezondheidsdienst en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). De vage klachten gemeld door mensen die deze wel ondervinden zijn:
-een strakke nek en schouders;
-hoofdpijn;
-moeilijk kunnen slapen;
-vreemde spiertrekkingen;
-tintelingen tot verlammingsverschijnselen in handen en gezicht;
-hartritmestoornissen;
-piepende oren (tinnitus);
-duizeligheid.

Weet dat vele draadloze apparaten dag in dag uit stralen, denk o.a. aan:
-het draadloos internet;
-de draadloze DECT-telefoon;
-de DECT-babyfoon.

Het draadloos internet
Internet via de kabel is volledig stralingsvrij terwijl de wifi nodig voor draadloos internet 24 uur per dag straling geeft, zelfs wanneer deze niet gebruikt wordt. Hoe kun je deze werkplekken snel en stralingsarm realiseren zonder dat je over de kabels struikelt? Heb je bestaande televisie coax-aansluitingen in huis (de ronde gaatjes in de muur). De Hirschmann INCA 1Gbps Internet over Coax netwerkadapters* stuurt het internetsignaal over de bestaande coax TV-bekabeling. Dit is compleet stralingsvrij omdat coax afgeschermd is. Je hebt door het hele huis de beschikking over razendsnel internet zonder dat je opnieuw kabels hoeft te trekken.

*Door het plaatsen van 2 stuks INCA 1G heeft is er beschikking over betrouwbaar internet tot 1 Gbps (gigabit) en televisie, zonder dat er een nieuwe databedrading hoeft te komen. De INCA stuurt het IP-signaal over de coaxkabel, zonder enig verlies van kwaliteit. De INCA ondersteunt alle gangbare multimedia toepassingen.

Of installeer een Eco wifi router * die alleen straling geeft als de wifi gebruikt wordt. Wil je iets opzoeken op de telefoon, zet dan het schuifje van de wifi aan. De Eco-router “luistert”, gaat aan en je hebt wifi. De Eco wifi-router is 100% stralingsvrij in standby en heeft ook de mogelijkheid om op bepaalde tijden volledig automatisch uit te schakelen. Zelfs als wifi actief is, heeft de Eco-router een 90% lagere pulsfrequentie dan een gewone router.

          

Gebruik verder een bekabelde muis (het liefs een bolletjes-muis*) en een toetsenbord ertussen omdat de laptop of computer zo ver mogelijk verwijderd is.

* De bolletjesmuis is een verzamelaar van vuil. Onderaan de muis zit een dekseltje en bij verwijdering zitten er drie asjes waar het vuil zich ophoopt. Het plakt werkelijk rond die asjes. Dit vuil kan eenvoudig verwijderd worden met een klein scherp voorwerp en daarna zal de muis weer perfect werken.

Of de internetverbinding van je iPad of iPhone bekabelen via een standaard een iPad adaptor  waarmee het apparaat via een Ethernet-kabel bekabeld kunt aansluiten op de router. Je kunt je iPhone of iPad dan in Vliegtuigmodus zetten met wifi uitgeschakeld en toch op het internet surfen en alle apps gebruiken met een internetverbinding.

             

De draadloze DECT-telefoon
DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunication. DECT-telefoons bestaan uit een basisstation en een of twee draadloze handset (s). Het basisstation fungeert als een soort lokale zendmast (vergelijkbaar met de straling van een UMTS mast) met een maximale reikwijdte van gemiddeld 30 tot 50 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis. En dat in je eigen woonkamer! Maar er bestaat een eco-DECT-telefoon.

Een eco-DECT-telefoon
Een draadloze stralingsarme DECT-telefoon geeft geen elektromagnetische velden (staling) wanneer er niet gebeld wordt (de ‘Eco-mode plus’ reduceert 80% van de straling tijdens het bellen).  Of gebruik de vaste telefoon. Een telefoon aan draad is een vaste telefoon wat elke verkoper van een mobiel adviseert om achter de hand te houden bij storingen. Wanneer mogelijk is het eenvoudig om deze wederom te plaatsen. Let wel op dat de DECT-telefoon echt stralingsarm is omdat er in het verleden eco-DECT verkocht zijn die niet echt stralings-reducerend waren.

De DECT-babyfoon
In babyfoons is de keus groot en de DECT babyfoon is door de DECT technologie 100% storingsvrij. Heel handig om op afstand slaapliedjes in te schakelen of een nachtlampje te laten branden. Maar wat doen we de kleine baby toch aan wanneer we weten dat de straling van deze draadloze technieken hoog is? Wat doen de bovenstaande klachten met het kleine hoofdje en het kleine lijfje van baby’s en kinderen die extra gevoelig voor straling*.

*De schedel van kinderen is dunner dan die van volwassenen en hun hersenen ontwikkelen zich nog volop. Elektromagnetische velden dringen dieper door in het hoofd. Laat kinderen daarom zo weinig mogelijk de mobiele telefoon en de iPad gebruiken en vervang een DECT-babyfoon door Eco-babyfoon

Een eco-babyfoon
De DECT-babyfoons geven continu straling af, ook als de baby geen geluid maakt. Deze straling is erg sterk en omdat de babyfoon meestal vlak naast de slapende baby staat, ligt de baby vol in de niet zichtbare, reukloze en onhoorbare hoogfrequente elektromagnetische velden. De wetenschap in 2020 heeft geen consensus of dit een gezondheidsrisico geeft en geen enkele ouder wil dit risico nemen toch? Verminder daarom het gezondheidsrisico voor de baby en kies voor een eco-babyfoon. Een eco-babyfoon die stralingsvrij is als de baby geen geluid maakt en alleen zend als de baby geluid maakt. Of kies liever een bedrade intercom / babyfoon met verbindingskabel.

Tijdens de Intelligente Lockdown, in 2020 door de uitbraak van het Coronavirus, kan hiermee gedraad gecommuniceerd worden met een maximaal bereik van 20 meter met de meegeleverde kabel (de kabel kan echter veel langer gemaakt worden).

Het magnetisch veld
De algemene regel bij elektromagnetische straling is afstand. Hoe dichterbij het apparaat, hoe meer straling je ontvangt. Of dit nu in de lage regionen (LF) van het radiogolf gebied is of in de hoge regionen van het radiogolf gebied (HF) door het draadloos werken. Alles wat werkt of stroomt, heeft een elektromagnetisch veld, dus ook de stroom. Draag de smartphone niet op het lichaam maar in een tas of leg hem ergens neer zodra dat mogelijk. Zet de smartphone bij geen gebruik het liefst uit of op vliegtuigmodus. Zet wifi, Bluetooth, mobiele data en NFC ((Near Field Communication zoals betaalsystemen) uit zodat je nog wel gebeld kunt worden wanneer dit nodig is. Een laptop heeft een magnetisch veld onder het touchpad waarvan sommige laptops onmeetbaar zo hoog. Hoe meer afstand van de laptop hoe minder het magnetisch veld. Het hoog frequente veld wordt vermeden door bedraad te werken.

En als je toch belt met je mobiele telefoon, zet hem dan op de speaker (niet tegen je oor) of gebruik een headset met een luchtslangetje, waardoor de straling niet alsnog via de metalen snoertjes naar het hoofd wordt geleid. De ultieme stralingsvrije oplossing is om een vaste telefoon te gebruiken, in het bijzonder voor lange gesprekken. Schakel gesprekken door naar van je mobiel naar de vaste lijn wanneer je thuis bent, zodat je de mobiele telefoon kunt uitschakelen zonder een gesprek te missen.

https://www.jrseco.com/nl/10-tips-voor-stralingsarm-thuiswerken/
https://www.jrseco.com/nl/pcat/stralingsarme-wifi-routers-jrs-eco-wifi/
https://www.vitalitools.nl/stralingsarme-siemens-gigaset-dect-telefoons