Heeft de overheid een verkeerde kijk? Bewust? Liegen ze ons voor? Wordt iedereen die er wat van zegt, verketterd? Want….

Hij, Kris van Kerckhoven, is huisarts van beroep en tevens controlearts waardoor hij veel met verschillende mensen te maken heeft. Uit eigen ervaringen en wetenschappelijk onderzoek wat hij heeft verricht, waarschuwt hij dan ook voor de gevolgen van de nieuwste generatie mobiele draadloze telefonie: 5G. Dingen die niet te lezen zijn in de krant en dingen waar geen woord aan vuil gemaakt wordt door de overheid. Sterker nog; mensen die anders denken worden monddood gemaakt.

Een eerlijk stuk, verscheen over 5G en de eventuele nadelen van deze techniek. Nadelen die niet genoemd mogen worden en waar de Telekom-industrie in 2004, zes miljard euro voor de licentierechten toendertijd voor 3G voor heeft betaald zodat de overheid moet zorgen dat de uitrol van het draadloze geen problemen bij de burger zal geven.  https://stralingsleed.nl/blog/een-bewijs-dat-ceo-s-van-telecombedrijven-weten-dat-draadloos-gebruik-gezondheidsschade-geeft/

De verschillen tussen 5G en andere netwerken
Het stuk beschreef ten eerste de zeer hoge snelheid die behaald kan worden door gebruik van de millimeter- en sub-millimeterfrequenties tot 100 gigahertz (GHz) van 5G. De snelheid kan daarmee wel tot 10 Giga bits per seconde oplopen. De opslagcapaciteit van data wordt ook veel groter met 5G. Door de kleinere golflengte van 5G zijn er wel op korte afstand van elkaar veel meer antennes nodig. Deze antennes word bijvoorbeeld op slimme straatlantaarnpalen geplaatst en door de benodigde 700.000 antennes in Nederland (en satellieten die sub-millimeterfrequenties vanuit de ruimte zenden) is 5G mogelijk. Hierdoor ontstaat een dicht netwerk met een vrijwel volledig bereik, ook in de atmosfeerlagen (door alle satellieten).  De toepassingsmogelijkheden voor individuele gebruikers zijn zeer beperkt, maar gigantisch voor overheden en bedrijven. Denk aan de verdere ontwikkeling van de zelfrijdende auto, robotica, kunstmatige intelligentie, en smart-cities waar allerlei gebeurtenissen via de antennes bekeken en aangestuurd kunnen worden en waar personen met gerichte bundels gevolgd kunnen worden. Het grote verschil met de vorige generaties (2G, 3G en 4G) is dat niets en niemand zich aan 5G zal kunnen onttrekken door het gesloten netwerk. Verschillende steden in de wereld hebben dan ook al aangegeven niet mee te willen werken met de uitrol van 5G in hun gemeente.

Mensen zijn proefkonijnen
Want er is ook naar de vorige technieken geen eerlijk onderzoek gedaan (alleen het thermisch effect)en naar de techniek van 5G is helemaal geen onderzoek geweest. Huisarts Kris Van Kerckhoven uit Wilrijk (België) hoopt om met een publiek artikel om de politieke moed en strijdbaarheid aan te wakkeren om de uitrol van 5G tegen te houden of, als dat niet lukt, de bevolking op zijn minst te waarschuwen voor de gevaren van de draadloze verbinding. Aanleiding is een patiënt die hij vorig jaar onderzocht en volgens Van Kerckhoven kon hij die patiënt duidelijk aantonen dat de klachten veroorzaakt werden door straling van de draadloze communicatie.

Oorspronkelijke artikel  verdwenen
Een halve dag later is echter het hele artikel verdwenen. Verwijderd door factcheckers. Mag de waarheid niet gezegd worden? Wordt er werkelijk censuur gepleegd in Europa (in dit geval België)? In een beschaafd land? In een communistisch land is het beter te begrijpen maar in België (en ook in Nederland)? In de 21ste eeuw? Mag de waarheid niet gezegd worden over de draadloze communicatie? Is het dan geen veilige techniek? Moet met 5G de alarmfase in werking gaan? Wordt dit het volgende schandaal na het sigaretten-schandaal en het asbest-schandaal uit de vorige eeuw?

Maar gelukkig heeft een oplettende lezer (To Baaten), het originele verhaal gekopieerd.

Huisarts waarschuwt voor gevolgen 5G: “Het is levensgevaarlijk en niemand die het weet”|
Kris van Kerckhoven; “In het begin denk je er het jouwe van en zie je complottheorieën over dit onderwerp, ik ook. Maar gaandeweg vond ik het toch steeds alarmerender worden en ben ik me erin gaan verdiepen. Zo kwam ik uit bij hele grote internationale studies die konden aantonen dat stralingen wel degelijk gevaarlijk zijn voor de mens en dat bepaalde ziektes en aandoeningen een rechtstreeks gevolg zijn van blootstelling aan stralingen. Dat kan gaan van hoofdpijn tot misselijkheid maar evengoed tot kanker”. Hij verzet zich dan ook  tegen de uitrol van het draadloze 5G netwerk in België en wereldwijd. Zijn raad: “bekabel en zet de wifi uit. Schakel het 4G of 5G-netwerk van je smartphone uit wanneer je het niet nodig hebt. Aan scholen geef ik de raad om hun draadloos netwerk weg te doen en hun  iPads te bekabelen”.

Politieke moed
Van Kerckhoven zegt niet opnieuw naar de middeleeuwen terug te willen keren en moedigt technologie aan maar dat moet dan wel op een veilige manier gebeuren. “Als arts heb ik maar één doel en dat is de gezondheid van de mensen. Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat de uitrol van 5G schadelijk is maar niemand die het weet of wil weten. Als arts wil ik de mensen waarschuwen en hoop ik dat de  politiek moed durft te tonen om financieel en economisch minder aantrekkelijke maatregelen te nemen maar die wel de volksgezondheid ten goede komen.” Het probleem volgens de huisarts is dat de politiek ten rade gaat bij de Telecomsector zelf, die op haar beurt met onderzoek komt aantonen dat er helemaal geen gevaar is. Ze luisteren maar naar één kant van het verhaal.

Petitie
Toch raken steeds meer artsen stilaan overtuigd van de gevaren van zo massaal draadloos gebruik.  Zo gaat er een medische petitie* rond waar al meer dan 417 artsen hun handtekening onder hebben gezet http://www.5gappeal.eu/about/. Tot die tijd zegt Van Kerckhoven niet meer te kunnen doen dan mensen te waarschuwen en tips te geven. “Bekabel en zet de wifi uit. Schakel het netwerk van je gsm uit wanneer je het niet nodig hebt. Aan scholen geef ik de raad om hun draadloos netwerk weg te doen en te bekabelen net zoals de smartboards.” De huisarts hoopt dat er bij de bevolking snel een draagvlak ontstaat zodat de politieke gestimuleerd wordt om blijvende maatregelen te nemen.

5G Appeal
“Gezien de massale en ondoordachte toepassing van draadloze technologieën, vragen wij, professionals in de gezondheidszorg, aan de verschillende overheden het voorzorgsprincipe toe te passen om de bevolking, in het bijzonder de meest kwetsbare groepen zoals zwangere vrouwen en kinderen, te beschermen.”

Helaas werd het artikel van Kris van Kerckhoven, na een paar uur verwijderd en kwam er een ander voor in de plaats: https://www.hln.be/wilrijk/zijn-er-risicos-aan-5g-vier-vragen~adc064c0/?fbclid=IwAR2pEbMwwhE6YX3L60YnSnnFa0AnftCQ2GbmsCCL5h7j9NJWWWq5qJyI5W8

Censuur ten top…

https://openarchivaris.nl/blob/42/47/682ec465b232a4b8de5fe0d0e924.pdf
https://stralingsleed.nl/blog/coronavirus-en-5g-daar-waar-geen-openheid-over-is/
https://raad.papendrecht.nl/documenten/Ingekomen-stukken/A27-20200219-R-Lammers-Huisarts-waarschuwt-voor-gevolgen-5G.pd
Foto:https://wikikids.nl/Bestand:%E2%80%9CStrengthen_working_discipline_in_collective_farms%E2%80%9D_%E2%80%93_Uzbek,_Tashkent,_1933_(Mardjani).jpg
https://rubenoosterbosch.nl/extra-informatie/blootstelling-aan-5g/
https://stralingsleed.nl/blog/telecomproviders-willen-geen-last-van-gemeenten-en-burgers/