Steeds vaker lees je in de krant dat een huis of werkomgeving ons ziek kan maken door:
-onvoldoende ventilatie en
-bodemverontreiniging.

Aan de belastende elektromagnetische straling van alle draadloos, denken we niet meteen. Toch heeft die een grote invloed op ons welzijn en onze gezondheid. Dat komt doordat ook ons lichaam een magnetisch veld is en blootstelling van deze niet-lichaamseigen frequenties het biologisch evenwicht verstoren. Je weerstand vermindert daardoor en hoe dichterbij de blootstelling is, hoe groter de impact.

Klachten door straling
Blootstelling aan deze niet-lichaamseigen stralingsfrequenties (zoals van 2G, 3G, 4G en 5G) hebben invloed op de werking van het menselijk zenuwstelsel en de weerstand. De blootstelling aan de onzichtbare, niet te ruiken en niet te horen radio frequenties.

Sinds de jaren 90* is de stralingsbelasting om ons heen enorm toegenomen. Een stralingsbelasting die:
-niet te zien is,
-niet te horen is en
-niet te ruiken is.

*In 1999 kwam de eerste consumentencomputer met draadloze internetverbinding op de markt. 

Een overgevoelig iemand voor deze straling noemen we een Electro Hyper Sensitief iemand (een EHS’ er). Op de site van het Gezondheidsplein staat bij EHS: “elektrohypersensitiviteit, ook wel EHS genoemd, is een aandoening waarbij men overgevoelig is voor straling. Iemand met elektrohypersensitiviteit (EHS) voelt zich door straling ziek en heeft last van diverse klachten”. Naar schatting is ongeveer drie procent van de Europese bevolking een EHS’ er.

Gevraagd naar de meest hinderlijke klachten zegt Hugo Schooneveld, oprichter van de Werkgroep Elektrische Overgevoeligheid (WEO)-de stichting EHS- te Wageningen, dat de volgende klachten in verband worden gebracht met de elektromagnetische velden van alle draadloos:

Mogelijke onmiddellijke effecten:
-druk op trommelvlies, oorsuizingen,
-een licht gevoel in het hoofd.

Mogelijk, na enkele minuten:
-duizelig gevoel,
-sterke oorsuizingen,
-jeuk in haar,
-druk onderin de hersenen,
-opwarming gezichtshuid,
-irritatie voor harde en scherpe geluiden.

Mogelijk, na ongeveer een uur:
-lichte doofheid,
-hoofdpijn,
-vet haar,
-droge mond,
-huidirritatie zoals zonnebrandgevoel,
-slaperigheid,
-afname geheugenfuncties.

Mogelijk, na enkele uren:
-sterkere doofheid,
-problemen met spreken,
-sterk verminderd concentratievermogen,
-verslechtering korte-termijn geheugen,
-droge mond en pijnlijke tong,
-koude voeten, huiverigheid.

Mogelijk, een dag na blootstelling (naast de andere verschijnselen):
-loopneus,
-gezwollen slijmvliezen in neus en keel.

Mogelijk, maanden tot jaren na blootstelling
-allergieën,
-geheugenverlies,
-hormoonstoornissen,
-stoornissen in de bloedsomloop,
-vermoeidheid en het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS),
-sociale isolatie.

Ook dieren hebben hinder van de straling
Niet alleen mensen hebben last van de straling van alle draadloos, ook huisdieren en vee, zoals koeien, paarden en varkens. Ze proberen plekken met sterke velden te vermijden. Lukt dit niet, dan ervaren ze stress, worden ze onrustig of agressief, eten slecht en worden moeilijk drachtig.

Variatie in gezondheidsklachten
Stichting EHS (ElektroHyperSensitiviteit) zegt dat: “gezondheidsklachten door straling verschillen per persoon. Dit komt omdat straling leidt tot een stressrespons in het lichaam die bij ieder op een andere manier tot uiting komt”.

Hoe weet ik of ík elektrogevoelig ben?
Heb je gezondheidsklachten die bij de klachten door straling gemeld zijn? Dan is het zinvol om verder uit te zoeken of de klachten te maken hebben met de aanwezigheid van draadloze elektromagnetische velden (EMV). Want elektromagnetische straling hiervan is overal om ons heen, 24 uur per dag. Muren, ramen en beton houden de straling van buiten, niet tegen. 

Met onderstaande stappen kun je uitmaken of elektrogevoeligheid een rol speelt bij jouw gezondheidsklachten; schakel draadloze apparatuur uit. Tegenwoordig maakt veel apparatuur zoals; de mobiele telefoons, de Dect- telefoon, I-pad, tablet, draadloze laptop en o.a. draadloos internet (Wifi), gebruik van hoogfrequente zendsignalen die draadloos verstuurd worden. Hoogfrequente zendsignalen die onzichtbaar zijn, niet te ruiken en niet te horen zijn. Door dit uit te schakelen elimineer je de draadloze straling en meestal is een paar dagen/nachten voldoende om verschil te voelen. Om bereikbaar te blijven is het raadzaam om het vaste telefoontoestel (terug) te plaatsen en de PC aan draad.

Wat nu?
Vind je een duidelijk verband tussen het optreden van de gezondheidsklachten en het aanwezig zijn van de draadloze bronnen? Dan is het advies om de blootstelling aan draadloze velden te mijden en afscherm maatregelen te nemen.

Afschermmaatregelen
Afschermmaatregelingen om de blootstelling aan EMV te elimineren zijn:
-alle apparaten UIT te schakelen die draadloos werken,
-beschermende kleding tegen de elektromagnetische straling te gebruiken. Anti-stralings textiel blokkeert de straling die afkomstig is van o.a. zendmasten en de wifi bij anderen,
-stralingswerende verf te gebruiken. Met deze verf schermt u uw wanden af tegen de hoogfrequente velden van alle zendmasten en van de DECT telefoon en draadloos internet van de buren,
-anti stralings beddengoed te gebruiken. Door een anti stralingslaken, deken of onderbed te gebruiken wordt de straling geblokt en zijn organen afgeschermd van de straling. De deken kan ook op de bank gebruikt worden.

In het algemeen geldt ‘stralingsbron weg, gezondheidsklacht weg‘, ook al is dat in de praktijk best lastig te realiseren.

Bronnen:
https://schooneveldadvies.nl/elektrostress-wat-is-dat/
https://josbio.nl/klachten-belastende-elektromagnetische/
https://www.hugoschooneveld.nl/inhoud/symptomen.php
https://stichtingehs.nl/
https://hollandshielding.com/nl/beschermende-kleding-elektromagnetische-straling
Foto: eigen

https://www.life-maxx.nl/product-categorie/anti-straling-verf/
https://www.life-maxx.nl/winkel/anti-straling-gordijnen/anti-straling-gordijn-op-maat-swiss-shield/