20 maart 2021 lagen er dertig spreeuwenlijkjes op de weg van Beilen naar Spier en bij aankomst in Spier (Drenthe) bleken er ook nog twee op de kofferbak van de auto te liggen. Het leek wel een scene uit de horrorfilm, The Birds van Alfred Hitchcock. Ooggetuige: “De lucht was zwart van de spreeuwen, het was of ze zich bewust massaal op de auto stortten. Het leek wel een kamikazeactie.”

2018 Huygenspark Den Haag
In oktober 2018 werden honderden doden spreeuwen in het Huygenspark gevonden. Het aantal liep snel op tot meer dan 300. De spreeuwen hadden inwendige bloedingen ten gevolge van gescheurde levers en hadden bloedingen in het schedeldak. De wetenschappers zeggen dat de vogels met grote kracht ergens tegenaan zijn gebotst. Tegen de onzichtbare kunstmatige en steeds maar hogere elektromagnetische velden? Gebeurt dit ook bij de mensen? In Den Haag is het testen van 5G de oorzaak: https://stralingsleed.nl/blog/vogels-vallen-dood-neer-en-een-link-naar-elektromagnetische-velden/ Zijn de 5G masten rondom Spier eveneens de oorzaak en is dit weer zo moeilijk om dit openlijk toe te geven?

Sinds 2020 staan er werkzame 5G masten rondom Spier. Sinds 8-4-2020 (Midden Drenthe) en 18-9-2020 (Dwingeloo). Op de frequenties van:
-700 MHz;
-1400 MHz;
-2100 MHz.

Maar Spier ligt ook in het gebied van ASTRON (Netherlands Institute for Radio Astronomy). ASTRON is verantwoordelijk voor de operaties van de Westerbork Synthese Radio Telescoop met 14 schotels (WSRT) en de Low Frequency Array (LOFAR) die bestaat uit 100.000 kleine dipolen. Vanuit Dwingeloo (met Exloo als middelpunt) wordt het heelal afgespeurd naar nieuwe planeten. Om al die data te kunnen verwerken, beschikt Astron over superkrachtige computers.

Westerbork
In Westerbork is in 2019 de upgrade van één van de snelste en meest gevoelige radiotelescopen ter wereld voltooid. Onderzoeksleider Joeri van Leeuwen (ASTRON) zegt: “Door de bestaande radioschotel van Westerbork te hergebruiken, hebben we een enorm gevoelige telescoop. Die hebben we uitgerust met een hypermodern ontvangersysteem,  Apertif genaamd, en een gigantische supercomputer. Daarmee maken we 20.000 beelden per seconde van het heelal. “

Apertif techniek
Apertif ( (APERture Tile In Focus) is een waarnemingssysteem van de volgende generatie dat gebruikmaakt van focal plane array-technologie en is op de WSRT (Westerbork Synthese Radio Telescoop geïnstalleerd om het gezichtsveld en de onderzoekssnelheid aanzienlijk uit te breiden en nieuwe, innovatieve soorten astronomisch onderzoek mogelijk te maken. De telescopen in de array kunnen werken op verschillende frequenties tussen 120 megahertz (MHz) en 8,3 gigahertz (GHz)  met een onmiddellijke bandbreedte van 120 MHz en een spectrale resolutie van 8092 lijnen.  De WSRT kunnen samen met andere radiotelescopen in Europa en de rest van de wereld samenwerken. Apertif gebruikt beamforming (bundelvorming) voor de Westerbork-telescoop. In twaalf van de veertien schotels is een raster ingebouwd van 121 ontvangers. Hiermee zijn 37 bundels te maken die elk een ander stukje van de hemel bestuderen, desgewenst gelijktijdig, waar er eerder per schotel maar één bundel was (dezelfde techniek voor de zendmasten van het toekomstige 5G-netwerk). De grootschalige Apertif-onderzoeken met de Westerbork Synthesis Radio Telescope (WSRT) zijn op 1 juli 2019 zijn gestart en worden in 2021 verder ondersteund. Daarnaast is Apertif een van de officiële pathfinder-projecten voor de Square Kilometre Array (SKA*), een radiotelescoop in Australië en Zuid-Afrika. 

*Wat is de SKA?
De grootste radiotelescoop ter wereld, SKA, staat in Zuid-Afrika én Australië/Nieuw-Zeeland. De SKA is een revolutionaire radiotelescoop met duizenden ontvangers die met elkaar in verbinding staan. Dit maakt de SKA de grootste en gevoeligste radiotelescoop die ooit gebouwd is. ASTRON leidt de Nederlandse deelname aan het internationale project in goede banen. “Ik ben erg trots dat Nederland een van de oprichters is van het nieuwe SKA Observatorium”, zegt professor Carole Jackson, van ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radio Astronomie in Dwingeloo. “We kijken ernaar uit om dit werk met onze nationale en internationale partners voort te zetten om de SKA tot een succes te maken.”

Dwingeloo
ASTRON, heeft in 2019 de eerste Open Science Hub in Drenthe geopend. Deze is gevestigd in de vroegere bibliotheek van Dwingeloo, aan de Brink. ASTRON is initiatiefnemer van de Stichting Open Science Hubs Drenthe. Deze stichting heeft tot doel om verspreid over Drenthe meerdere van deze hubs op te zetten. Naast Dwingeloo zijn er plannen voor knooppunten in Exloo, Hoogeveen en Westerbork. In Exloo zal het thema de Oerknal zijn, vanwege het onderzoek met de LOFAR (Low Frequency Array)antennes.

Wat is LOFAR?
LOFAR (Low-Frequency Array ofwel ‘lage-frequentie telescoop’) is een radiotelescoop die samengesteld is uit duizenden radioantennes. Het centrale punt bevindt zich op een terp tussen de Drentse plaatsen Exloo en Buinen en staat in verbinding met radioantennes in Duitsland, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Door het geheel van meetpunten ontstaat er een heel groot meetbereik van radiosignalen uit het heelal door het uitzenden van radiogolven tussen de 10 en 80 Megahertz en 120-250 Megahertz op te vangen. Het project neemt 400 hectare in beslag

En ook deze gegevens zijn, naast het in gebruik nemen van 5G, mede de oorzaak van de vreemde spreeuwendood, waar niet over gesproken mag worden, weet ik. Want wat te denken van de radiotelescopen in Westerbork met de Apertif techniek?  Dat in twaalf van de veertien schotels een raster ingebouwd is met 121 ontvangers. Dat 37 bundels elk een ander stukje van de hemel bestuderen, desgewenst gelijktijdig, waar er eerder per schotel maar één bundel was (dezelfde techniek hebben de zendmasten van het toekomstige 5G-netwerk). Dat het gelijktijdig verzenden van de elektromagnetische golf van niet-ioniserende of zelfs ioniserende straling  een schokgolf heeft veroorzaakt en de vogels inwendige bloedingen kregen met de dood tot gevolg?

Als ervaringsdeskundige, als ernstig elektrogevoelige gemaakt door het wonen onder een 2G mast, denk ik nu: de vogels waarschuwen de mensen. Kijk nu toch goed mensen en doe er wat mee.  Want als er niets gebeurd, als 5G gewoon doorgaat  zullen de mensen dan ook bij bosjes dood neervallen? Laten mensen dit echt gebeuren?

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/168559/Wolk-spreeuwen-stort-zich-op-auto-in-Beilen?fbclid=IwAR2v5klyKcycCk198Wji5CsqlhJTbvoWsBqx3ryNuyldJUq3wKNKOUOZFRY
https://www.astron.nl/westerbork-telescoop-legt-eerste-kosmische-radioflitsen-vast/
https://www.astron.nl/astron-opent-eerste-open-science-hub-in-dwingeloo/
http://old.astron.nl/astronomy-group/apertif/apertif/