Premier Mark Rutte noemt het ‘een intelligente lockdown’ of ‘een targeted lockdown’. Er wordt namelijk een klemmend beroep gedaan op mensen om de maatregelen op te volgen om het Coronavirus niet verder te laten verspreiden, een intelligente lockdown. Iedereen zal zich aan de gemaakte afspraken moeten houden.Maar terwijl mensen worden opgeroepen om thuis te blijven zijn er een aantal beroepen hiervan uitgezonderd, de vitale of cruciale beroepen. Vitale beroepen die in de omstandigheden bij de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) vragen om een continue bezetting.

Vitale beroepen
Vitale beroepen tijdens de coronacrisis zijn de beroepen in:
-de zorg, inclusief productie en transport van medicijnen en medische hulpmiddelen en uitvaartondernemers;
-het onderwijs zoals leraren en personeel nodig op school, voor afstandsonderwijs, opvang van kinderen van vitale beroepen en voor het afnemen van eventuele examens;
-het openbaar vervoer;
-de voedselketen (supermarkten, de inpakkers, de aanlevering van supermarkten, de verwerkende industrie en de transporten van deze industrie maar ook het ophalen van producten bij boeren, het aanleveren van bijvoorbeeld veevoer en andere producten bij boeren, de toegang van arbeiders voor de oogst)
-het transport van brandstoffen zoals kolen, olie, benzine en diesel;
-het vervoer van afval en vuilnis;
-de kinderopvang. Het is belangrijk dat mensen met een cruciaal beroep of in een vitale sector, kunnen blijven werken. Als ze jonge kinderen hebben, moeten deze daarom terecht kunnen bij de kinderopvang en/of gastouderopvang;
-de media en communicatie: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt
-de continuïteit hulpverleningsdiensten (politie en defensie zijn reeds vitaal verklaard): meldkamerprocessen, brandweerzorg, ambulance zorg, GHOR, crisisbeheersing van de veiligheidsregio’s
-noodzakelijke overheidsprocessen (Rijk, provincie en gemeente) (betalen uitkeringen en toeslagen, burgerzaken, consulaten en ambassades)

Logisch
Veel vitale beroepen zijn gewoon nodig in de tijd waarin het Coronavirus actief is. Maar media en communicatie is een vraagteken voor mij. Er staat: ten behoeve van informatievoorziening aan de samenleving die van noodzaak is om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Maar was de uitbraak van het Coronavirus dan bekend bij de opstellers van de vitale beroepen? Is de noodzaak om thuis te werken en thuis te leren bekend geweest om iedereen de voordelen van het supersnel internet (5G) draadloos te ervaren? Wordt zo gedacht om het protest tegen 5G de kop in te drukken? Mensen worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven maar mensen die de regels overtreden kunnen een forse boete krijgen! iPad’s worden gratis uitgedeeld aan scholieren en ouderen gaan massaal draadloos videobellen, omdat ze buiten gesloten worden van alle contact. De KPN zegt dan ook: “We hoeven niet bij elkaar te zijn om samen te zijn”.

Hét moment om 5G uit te rollen
Op heel veel plaatsen worden in maart 2020 5G installaties geplaatst.
Een uitgelezen moment voor degenen die 5G zonder onderzoek naar de gezondheid, niet luisterend naar massale protesten van de burgers en processen af wil wachten, erdoor willen drukken. De winkels, onderwijsinstellingen, kantoren, wijkcentra, bibliotheken, enzovoort, zijn leeg. De stroom kan er zo gemakkelijk geruime tijd af en niemand loopt de monteurs voor de voeten. Weinig tot geen mensen op straat die niet zien wat er gebeurd en ook niet kunnen protesteren omdat samenscholing verboden is, ondanks dat Nederland in een intelligente lockdown zit. Je mag niet eens intelligent zijn volgens de gemaakte afspraken van de overheid! Er is immers een uitgaansverbod voor meer dan twee mensen die niet tot dezelfde familie behoren. Impliciet is dat een demonstratieverbod. De verontwaardiging van omwonenden die het zien gebeuren achter de ramen, is groot en foto’s worden massaal op facebook geplaatst.

Geposte berichten:
26 maart 2020: Ik zag (2 weken geleden) dat ze bij de antenne installatie bij restaurant Planken Wambuis aan de N224 tussen Ede en Arnhem bezig waren met werkzaamheden aan de mast aldaar (ding van ca 15-20 mtr hoog). Ze waren er met een man of 4 en 2 busjes. Aan de mast zelf is nu nog geen verandering te zien. Het zijn waarschijnlijk voorbereidingen. Er stond ook een hoogwerker bij, dus ook bovenin zijn ze bezig geweest.”

23-3-2020: Kinheim flat, aan de Claus Sluterweg in Haarlem die gericht staan op het Coornhert lyceum en de Houttuinen. Verder wordt in de Waardepolder versneld glasvezel aangebracht, zonder dat de bedrijven daarover zijn ingelicht. Stoepen open, deuren niet bereikbaar in dit geval op 23 maart.” In de Heurne (Gelderland) belde een glasvezellegger aan om in gebrekkig Nederlands mede te delen dat de auto weggezet moest worden als je nog weg moest. Een vreemde situatie van de toen al geldende regel: houdt 1,5 meter afstand.

30 maart 2020: Ik reed vorige week op de a67 Eindhoven Venlo en daar werd ook aan een mast gewerkt! Verder las ik vandaag dat diverse netwerken minder bereik hadden door een storing. Daar stonden dus blijkbaar ook een paar masten uit i.v.m. werkzaamheden!”

30 maart: Hoorn (N-H) op het dak van het politiebureau.

1april 2020: “Vandaag zijn er meerdere 5G masten geplaatst op een flat in Kerkelanden Hilversum.”

1april 2020: Ik rijd dagelijks deze route en heb afgelopen maanden mensen bezig gezien met deze mast. Deze mast staat op de kruising tussen Vierhuizen en Westpolder vlakbij Lauwersoog aan de N361.”

1 april: “Congrescenter Leeuwenhorst, Noordwijk heeft nu antennes, en in de mast hier in de straat, hangen ze die ook op. Er worden kabels uitgerold, dingen omhoog gehesen en erbij geplaatst.”

1april: Abcoude (op de A2) en Hilversum.

2 april 2020; Amsterdam, Rozengracht. De chauffeur van de heftruckvrachtwagen, die de zendmasten omhoog had getakeld, vertelde open en eerlijk: “Wij doen niks anders dan overal 5G masten installeren. Daar zijn we al vanaf oktober 2019 mee bezig door heel Nederland.”

Bomen kappen
In Amsterdam heeft de gemeente in de nacht van 4 op 5 april 2020 bomen staan snoeien vanaf 22.00 uur. Mensen en kinderen die al slapen hebben last van geluidsoverlast en geluidsoverlast door de kettingzagen. Bovendien vragen de bewoners zich af wat het nut is van deze actie en wat dit met de bestrijding van het Coronavirus te maken heeft? Bij de gemeente Amsterdam staat op de site dat langs de N200 de bomen moeten wijken voor nieuwe drinkwatertransportleidingen. Oude leidingen liggen ongebruikt onder de grond en om te voorkomen dat ze voor een instabiele ondergrond onder de nieuwe N200 zorgen, worden de oude buizen worden gevuld met schuimbeton, zodat ze veilig kunnen blijven liggen. Bomen worden op een andere plek in het gebied geplant.

Drie opmerkingen mijnerzijds met vraagtekens:
-Bomen die veel kleiner zijn en dus de straling van 5G niet meer kunnen tegen houden?
-Oude leidingen die al sinds 1920 in de grond zitten moeten in 2020 gevuld worden met schuimbeton of vervangen worden?
-Moet dat ‘s nachts gebeuren? Is dat om protesten te voorkomen?

Bronnen:

Is er een heimelijke uitrol van 5G gaande? (4)

Is er een heimelijke uitrol van 5G gaande? (1)

Is er een heimelijke uitrol van 5G gaande? (3)


https://www.telegraaf.nl/nieuws/563377459/gratis-laptop-voor-kind-uit-arm-gezin
https://www.nu.nl/tech-achtergrond/6039086/videobellen-met-de-kleinkinderen-zo-werkt-dat.html