Wifi HaLow
Wifi HaLow is de nieuwe aanduiding voor de wifi-technologie. Deze wifi werkt op 1 gigahertz (GHz) en niet op 5, 6 of 2,4 gigahertz. Wifi HaLow biedt daardoor een veel ​​groter bereik en heeft een veel lager stroomverbruik. Ideaal voor Internet of Things (IoT)-toepassingen die een goed bereik nodig hebben, maar geen grote draadloze snelheid. Hierdoor is het zeer geschikt om te opereren in de industriële, agrarische, smart city en thuisomgeving. Wifi HaLow gebruikt het 750 megahertz (MHz) – 950 MHz spectrum, dat 2.5× lager is dan de 2.4 gigahertz (GHz ) wifi, 5× lager dan 5 GHz wifi en 6× lager dan 6 GHz wifi. En is het niet zo; hoe lager een frequentie, hoe meer schade het aanricht aan een lichaam? Of het wetenschappelijk zo is weet ik niet maar wel uit ervaring gesproken.

Wifi en wifi HaLow
Fabrikanten kiezen niet langer voor wifi 2,4 GHz, 5 GHz of 6 GHz als het om smart home-apparaten en verbindingen gaat, omdat wifi teveel energie van een apparaat vraagt, waardoor de batterijen snel leeg gaan. Daarom presenteert de Wifi-Alliance eind 2021 een nieuw soort wifi, de wifi HaLow. Deze nieuwe versie verbruikt niet alleen minder energie, het reist ook nog eens sneller door je huis en gaat veel beter door de muren heen. HaLow werkt op de 900 megahertz (MHz)-1 gigahertz (GHz) frequentie: deze is dus sneller en heeft een beter bereik, maar is dus niet krachtiger (ben ik wel elektrogevoelig van geworden van de 900 MHz). De maximaal ondersteunde afstand is maximaal ongeveer een kilometer, en dankzij de lage frequenties kan informatie gemakkelijk door muren en andere obstakels worden verzonden (willen ze alle mensen dan elektrogevoelig hebben?)

De Internet of Things (IOT) markt
De IoT-markt heeft de laatste jaren een enorme boost gekregen dankzij de invoering van verschillende smarthome-producten. Producten zoals slimme:
-luidsprekers;
-deurbellen:
-stofzuigers (robotstofzuigers);
-koffiezetapparaten;
-deursloten;
-rookmelder;
-verwarming
-koelkast;
-wasmachine;
-kookplaat
-tuinsproeier;
-verwarming;
-verlichting.

Hierdoor zullen zowel in de industriële sector als in huis steeds meer apparaten met internet verbonden worden. Om een ​​groter bereik te bieden en energie te besparen, is er dus door ontwerpers de nieuwe wifi-technologie: wifi HaLow, ontwikkeld.

Van 2,4 naar 5 GHz en 6 GHz
Van 4,5 naar 5 GHz of 6 GHz, naar ruim 1 GHz, klinkt al een stuk minder erg. De gigahertz is een tot het Internationale Stelsel van Eenheden (SI) behorende afgeleide eenheid. De eenheid heeft het symbool GHz. Een gigahertz is gelijk aan 109 Hz ofwel 1.000.000.000 hertz. Eén cyclus duurt daarmee 1 nanoseconde. Radiogolven met frequenties in de buurt van één gigahertz worden ook wel microgolven genoemd, of centimetergolven. Dus hoe minder hoe beter? Echt niet dus, weet ik uit ervaring! Door de 900 MHz zendmast in 2003 ben ik nu volledig uitgeschakeld! Laat dit toch niet iedereen overkomen!

Betere signaalpenetratie
Want een algemene regel is: hoe lager de frequentie, hoe groter het bereik en hoe beter de penetratie door barrières (dus ook door een mensenlichaam).  Wifi HaLow-signalen gaan dus gemakkelijker door muren en andere obstakels gaan dan mogelijk is met de traditionele wifi. Ook het frequentiebereik voor wifi HaLow variërt over de hele wereld. Het beschikbare HaLow-spectrum voor Amerika is bijvoorbeeld 902 tot 928 megahertz (MHz), terwijl het in Europa 863 tot 868 MHz is).

En wordt niet wat vergeten?
Waarom wordt er niet genoemd dat veel lichamen niet tegen de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen kunnen? De een natuurlijk eerder dan de ander maar op den duur iedereen? Vooral nu bijna iedereen bij kleine mini-zendmastjes (slimm cells) komt te wonen en niet alleen de waarschuwende groep die in de vorige eeuw de pech hadden om een (verstopte) zendmast vlak bij de woning te krijgen.

Want wat gebeurt er wanneer de mens wordt blootgesteld aan deze elektromagnetische velden?
De kunstmatige elektromagnetische velden (zoals van het Internet der dingen), kunnen biologische effecten veroorzaken bij alles wat leeft en gevolgen hebben voor de gezondheid, net als 2G, 3G, 4G en 5G. De frequentiegolven komen immers door muren heen. Dus ook wanneer de buren deze techniek hebben….komt het door muren en door je vel. Het zijn de biologische effecten, die door instanties die ertoe doen, nooit onderzocht zijn en met goedkeuring gebruikt mogen worden. En het resultaat is dat:
-Vogels zich te pletter, vliegen https://stralingsleed.nl/blog/spreeuwen-vallen-dood-neer-in-den-haag/,  dolfijnen verdwalen, mensen elektrogevoelig worden, bijen verdwijnen https://stralingsleed.nl/blog/bewijs-dat-straling-van-mobiele-telefoons-bijen-doodt/ en bomen sterven https://stralingsleed.nl/blog/bomen-sterven-door-ons-draadloos-gebruik/. De niet-ioniserende straling dringt namelijk wél gemakkelijk en vrijwel zonder verzwakking het lichaam binnen en brengen daar circulerende stromen op gang.

Circulerende stromen
De vervelende consequenties door de circulerende stromingen veroorzaakt door de kunstmatige EMV bij mensen, zijn;
-Hartritmestoornissen. Ernstigste effecten, die levensbedreigend kunnen zijn, zijn hartritmestoornissen zoals wanneer het hart te snel of te langzaam samentrekt, met vaak uitstralende pijn naar de linkerarm;
-onwillekeurige spierbewegingen en spierkrampen. Als de magnetische velden groot genoeg zijn kunnen deze stromen, zenuwen prikkelen en spieren stimuleren;
-kanker. Onderzoeken geven aan dat regelmatig gebruik van de mobiele telefoon het risico op kanker verhoogd waaronder glioma (hersenkanker), akoestische neuroma (tumor op akoestische zenuw), meningeoom (tumor van de hersenvliezen), speekselklier kanker, oogkanker, testicular kanker, leukemie, schildklierkanker en borstkanker;
-het samenklonteren van de rode bloedcellen waardoor er minder zuurstofopname mogelijk is (het ijzer in het bloed wordt magnetisch);
-verandering in de bloeddruk;
-verstoring van het zenuwstelsel;
-toename van vrije radicalen in het lichaam;
-ondermijning van het immuunsysteem;
-verslechtering van de mineraalopname uit voeding;
-verstoring van de cel-stofwisseling;
-een persoonlijkheidsverandering, verandering in het gedrag, zich afgesloten voelen van de wereld, sociale isolatie, depressieve gevoelens, suïcidaal gedrag tot zelfmoord neigingen toe.

Bronnen:
https://www.onemorething.nl/2019/02/wi-fi-6-belangrijkste-verbeteringen/
https://stralingsleed.nl/blog/wat-is-smartwifi-of-wifi-6e/
https://www.shunlongwei.com/nl/rethinking-wi-fi-10-reasons-why-wi-fi-halow-will-supercharge-the-iot/
https://br.atsit.in/nl/?p=100342
https://fwd.nl/smarthome/wifi-halow-verbindt-de-slimme-apparaten-in-huis/
https://itigic.com/nl/halow-wifi-what-is-it-and-features-of-wifi-for-iot-devices/
https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=5998
https://stralingsleed.nl/blog/het-gevolg-van-alle-draadloos/
https://stichtingehs.nl/blog/ntp-acht-kanker-door-mobiele-telefonie-bewezen
Foto: https://br.atsit.in/nl/?p=100342