Het mysterieuze Havana-syndroom* is opnieuw opgedoken bij Amerikaans ambassadepersoneel in oktober 2021. Nu zijn vijf families die verbonden zijn aan de ambassade in Colombia de slachtoffers, melden Amerikaanse media. Wat is de oorzaak vragen ze zich wederom af, terwijl al lang duidelijk is wát de oorzaak is,

Opnieuw, want in 2017 wordt bekend dat tientallen diplomaten op de Amerikaanse ambassade in Havana (Cuba) last kregen van klachten als: traumatische hersenschade, gehoorverlies met evenwichtsproblemen, duizeligheid, slapeloosheid, knallende hoofdpijn, geheugenverlies, duizeligheid en chronische vermoeidheid https://stralingsleed.nl/blog/wordt-het-gebruik-van-microgolven-en-infraroodstraling-5g-het-einde-van-alle-leven-op-aarde/.  Omdat de eerste officiële waarneming in Havana is gedaan heet het “het Havana-syndroom”.

Nu in 2021 melden de slachtoffers van de Amerikaanse ambassade in Colombia weer duizeligheid, evenwichtsstoornissen, gehoorverlies en angst, maar ook iets wat ze beschrijven als ‘hersenmist’, wat neerkomt op concentratieproblemen en geheugenverlies. “Sommige mensen horen schurende geluiden, anderen horen vibraties in hun hoofd”, zegt een voormalig hooggeplaatste diplomaat tegen The Wall Street Journal. “De situatie is heel erg bizar.”

*Het Havana-syndroom werd voor het eerst waargenomen in 2016, door het personeel van de Amerikaanse en Canadese ambassades in Cuba. In 2021 klagen nog steeds 21 slachtoffers van de ambassade in Havana over gehoorbeschadiging, slecht zien, evenwichtsproblemen en geheugenverlies. Uit medisch onderzoek blijkt dat de hersenen van de diplomaten zijn beschadigd.

Wenen
Afgelopen jaar (2021) gebeurde dat in juli  in Wenen hetzelfde als in Havana (Columbia)https://stralingsleed.nl/blog/worden-radiogolven-en-hoger-gebruikt-om-de-vijand-uit-te-schakelen-als-oorlogsmiddel/ . Wenen, waar veel internationale organisaties zijn gevestigd en dus veel diplomaten. En nu (13 oktober 2021) is het Havana-syndroom opgedoken bij het Amerikaans ambassadepersoneel in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Over de oorzaak nog steeds weinig bekend
5 dagen eerder (8-10-2021) kwamen er van de Amerikaanse ambassade in Berlijn eveneens klachten binnen over het Havanasyndroom. President Joe Biden bracht een verklaring uit waarin hij zweerde “de oorzaak van het syndroom te vinden en de verantwoordelijken te achterhalen.”

Ook is de Duitse politie 8 oktober 2021 zelf een onderzoek gestart naar mogelijke gevallen van het ‘Havana-syndroom’ op de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Berlijn, meldt de Duitse krant Der Spiegel. Het syndroom zou opzettelijk veroorzaakt kunnen worden door Russische spionnen, denkt de CIA. Zou de CIA écht niet weten wat er aan de hand is?

 Naar de oorzaak is vanaf 2017al veel onderzoek gedaan: wetenschappers dachten eerst dat er sprake was van een ‘akoestische aanval’ was met schadelijke geluidsgolven. Daarna stelden ze juist dat baltsende krekels het onverklaarbare geluid veroorzaakten, maar het meest recente Amerikaanse onderzoek wijst uit dat het komt door straling komt van gerichte microgolven. Wie of wat de straling heeft veroorzaakt, is nog steeds een mysterie. Dus zou het écht zo zijn dat de CIA geen idee heeft? want de oorzaak is al toch al bekend! Of zou het een staaltje dom houden zijn?

Bestookt met microgolven
Ze zijn waarschijnlijk bestookt met gerichte microgolven, zeggen Amerikaanse onderzoekers verbonden aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Op 6 december 2020 staat de mogelijke oorzaak gewoon te lezen in de krant: Microgolven waarschijnlijke oorzaak mysterieuze ziekte Amerikaanse diplomaten op Cuba zegt het RTL nieuws https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5201554/havana-syndroom-ambassade-amerikaanse-ziekte-duizeligheid

En 03-09-2018 https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180903_03698909 blijkt dat ze inderdaad bestookt zijn met microgolven zegt Douglas Smith, directeur van het Center for Brain Injury and Repair aan de Universiteit van Pennsylvania, de wetenschapper die het onderzoek leidde naar de onverklaarbare gezondheidsklachten.

Maar de mensen worden allemaal bestraald met microgolven!
Na de invoering van 4G+ met zijn millimetergolven en 5G op de nog niet gewenste frequenties, zijn veelgehoorde klachten bij heel veel mensen:
-huidverbranding;
-jeukende huid;
-tinnitus;
-ontzettende moeheid;
-slaapproblemen;
-toename van burn-out.

5G werkt met microgolven en infraroodstraling
De wereld wordt door de activering van 5G (2020 de helft van Nederland) massaal blootgesteld aan de submillimetergolven (of terahertzstraling*) en wanneer de autonome auto’s het straatbeeld gaan beheersen ook met laserstraling. De woon- en slaapomgeving, worden plekken voor bijna iedereen, waar de onzichtbare, reukloze en onhoorbare millimetergolven en infraroodgolven, zullen gaan overheersen. Frequenties, die gebruikt werden (en worden?) in oorlogstijd, worden nu ingezet in het dagelijkse leven. Is dit dan het dan het einde van de mensheid nu we allemaal met millimetergolven bestraald worden?

*De radiogolven korter dan een millimeter (micrometer en nanometer) noemen we terahertzgolven (THz) of sub-millimetergolven en bevinden zich in het elektromagnetisch spectrum na de microgolven en op de grens van het zichtbaar licht, als nog net niet-ioniserende straling.

Het is dus oorlog, maar niemand die het ziet
‘Het is oorlog maar niemand die het ziet’ is een boek geschreven in 2019 door Huib Modderkolk. In de wereld draait door zei hij: “wij denderen de digitale tijd binnen en we zien de gevaren niet. Dat koord, waarop we moedig ons evenwicht op trachten te bewaren, rafelt ook nog eens aan alle kanten, door een wedloop in het ontwikkelen en planten van vernietigende virussen. Een levensgevaarlijke race, in gang gezet met hulp van onze eigen AIVD*, die Stuxnet** hielp activeren: het allereerste digitale wapen ooit”.

*De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst is een Nederlandse geheime dienst houdt zich bezig, onder verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, met de binnenlandse veiligheid en verzamelt inlichtingen op civiel gebied uit het buitenland. De AIVD zou betrokken zijn geweest om het nucleaire programma van Iran te saboteren https://dutchitchannel.nl/629995/aivd-betrokken-bij-stuxnet-aanval-op-iraanse-nucleaire-centrifuges.html.

**Stuxnet betekent elektronische oorlogsvoering. Stuxnet (een geavanceerde worm) is gemaakt door een groep gespecialiseerde professionals. Stuxnet maakt misbruik van een combinatie van menselijk gedrag, bestaande zwakheden in de generieke software, de onachtzaamheid die bestaat op het gebied van certificaten en de beveiligingsarme architectuur van de PLC’s (procescomputers)’, legt opleider Bernhard van der Feen van Pink Elephant uit. ‘Ik deel de mening met andere experts, dat dit soort malware niet zomaar geschreven is door een stel hobbyisten. Dit is malware die ingezet zou kunnen worden bij elektronische oorlogsvoering.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Havanasyndroom
https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/3539497/250449/stuxnet-worm-is-elektronische-oorlogsvoering.html
http://stralingsleed.nl/wp-admin/post.php?post=2858&action=edit