Sinds 2018-2019 heeft de Europese Unie de invoering van een vaccinatiepaspoort op de agenda staan, dat in 2022 een feit moet worden. Na de uitbraak van het coronavirus is voor velen duidelijk dat er een vaccinatieplicht moet komen en ook Nederland heeft 22 mei 2020 gekozen voor een vaccinatie paspoort, de COVI-Pas. Dit zogeheten gezondheidspaspoort, of ‘COVI-pas’ is ontwikkeld door VST Enterprises en Circle Pas Enterprises. Je krijgt de COVI-pas als je bent getest, je vingerafdruk of gezichtsscan hebt gegeven, en ook als je het coronavaccin hebt gehaald. Niet gehaald? Dan geen toegang meer tot je werk, het openbaar vervoer en publieke gebouwen.

Overeenkomst voor 50 miljoen digitale gezondheidspaspoorten
Het gezondheidspaspoort, of de ‘COVI-pas’ is ontwikkeld door VST Enterprises en Circle Pas Enterprises, en is eind mei 2020 aan Italië, Portugal, Frankrijk, Zweden, Spanje, Nederland, de VS, Canada, Mexico, Panama, India, de Verenigde Arabische Emiraten geleverd. Het zijn de eerste exemplaren van in beginsel 50 miljoen paspoorten zijn vanaf eind mei 2020 verstuurd.

VST Enterprises Ltd is een cybertechnisch bedrijf gevestigd in Manchester, en heeft een contract gesloten metCircle Pass Enterprise om hun VCode- en VPlatform*-technologieën te gebruiken. De software is bedoeld om burgers in staat te stellen, een veilige terugkeer naar het werk, veilig reizen en leven te kunnen leiden na het cornavirus.

Circle Pass Enterprises Limited is een informatietechnologiebedrijf dat in mei 2020 in Londen is opgericht. Het is opgezet om VCode & VPlatform-technologieën te integreren in het Covi-PassTM Digital Health Passport, geproduceerd door VST Enterprises Ltd.

* Barcodes als QR-codes zijn oude tweede generatie technologie. De zogenaamde VCode & VPlatform vertegenwoordigen de volgende ‘derde generatie’ van ultraveilige en veelzijdige codetechnologie.” (RLL: en dit is ook weer een ander zicht op de uitbraak van het coronavirus: de uitrol van het 5G netwerk moest plaatsvinden zonder protesten (quarantaineplicht wereldwijd) omdat het nodig is voor de VCode & Vplatform technologie.)

Uitrol 5G
Want via de al ontwikkelde CRISPR-CAS12 (https://stralingsleed.nl/blog/worden-mensen-genetisch-gemanipuleerd-en-het-belang-van-5g/) technologie kunnen door middel van de 5G frequenties, in vaccins gestopte enzymen worden geactiveerd, die vervolgens op DNA niveau veranderingen kunnen aanbrengen in het menselijke lichaam, waaronder ook de hersenen, en zo zelfs denken en handelen kunnen beïnvloeden. Dat enzym moet wel op het juiste DNA-profiel  zijn afgesteld, en laat de staat heeft al veel DNA opgeslagen. Komen daar nu het menselijk DNA bij mensen die uit angst de ‘vrijwillige’ de Covid-19 vaccinatie gingen halen? Komen, naast de al wettelijke regels steeds meer gegevens in de DNA-databank?

De Nederlandse DNA-databank
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) beheert de Nederlandse DNA-databank voor strafzaken, de DNA-databanken van de andere Koninkrijksdelen, de DNA-databank voor vermiste personen en de eliminatiedatabank.

Verruimingen wetgeving
De eerder wetswijzingen van de DNA-databank zijn in:
2001: het DNA afstaan is verplicht bij misdrijven waarop een maximale gevangenisstraf staat van vier jaar of meer;
2003: DNA-onderzoek mag plaatsvinden bij uiterlijk waarneembare persoonskenmerken;
2005: de wet DNA-onderzoek bij veroordeelden, die het mogelijk maakt om veroordeelden voor ernstige misdrijven, verplicht DNA moeten afstaan. ;
2012: DNA-verwantschapsonderzoek wordt mogelijk.

Wijziging DNA besluit in 2020?
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft in 2020 een ontwerp wijziging van het DNA-besluit naar de Tweede Kamer gestuurd om DNA-onderzoek optimaal te gebruiken wat inhoudt dat het mogelijk wordt om bij niet-verdachte personen (derden) celmateriaal af te nemen, als zij dat niet vrijwillig willen afstaan. Er moet dan sprake zijn van een dringende noodzaak en van een zeer ernstig misdrijf. 

En de hielprik bij pasgeboren baby’s?
Hielprikscreening is dat de baby in de eerste week na de geboorte, een klein prikje in de hiel van het voetje krijgt en met de druppel bloed wordt in een laboratorium het bloed onderzocht op een aantal zeldzame ziektes. Als de uitslag van het onderzoek goed is, wordt er geen bericht ontvangen. Deelname aan de hielprik is vrijwillig. De hielprikscreening mag alleen met toestemming van ouders/verzorgers. Na de hielprik bewaart het laboratorium de bloeddruppels op de hielprikkaart een jaar om het onderzoek te kunnen controleren. Na deze periode mag het bloed op de hielprikkaart nog vier jaar worden gebruikt voor anoniem wetenschappelijk onderzoek. Dit mag níet als u hier geen toestemming voor geeft. Vijf jaar na de hielprik moet wettelijk gezien, het bloed vernietigd worden.

Wat houdt de COVI-PASSTM in?
COVI-PASS™ (gezondheidspaspoort, of COVI-pas) is een beveiligd digitaal gezondheidspaspoort dat uw Covid-19 (Corona)-testgeschiedenis, immuunrespons en andere relevante gezondheidsinformatie weergeeft. De COVI-pas kan worden gebruikt als een methode voor openbare diensten, bedrijven en alle burgers om te helpen bij het creëren en beheren van een veilige leefomgeving en/of werkplek.

Nederland voert het digitale gezondheidspaspoort in
De twee Britse bedrijven, VST Enterprises Ltd en Circle Pass Enterprises Limited, hebben een digitaal gezondheidspaspoort ontwikkeld, dat 22 mei 2020 aan 15 landen is geleverd, waaronder Nederland.  Naast Nederland ook de landen:
Italië, Portugal, Frankrijk, Zweden, Spanje, VS, Canada, Mexico, Panama, India en de Verenigde Arabische Emiraten.

De werking van de COVI-pas
De COVI-pas werkt met een kleurensysteem van groen, oranje (amber) en rood om aan te geven of iemand positief of negatief is getest op Covid-19. De kleur groen staat voor geen symptomen, geel voor lichte symptomen en rood voor blijf binnen en neem direct contact op met de huisarts. Ook andere ‘relevante’ gezondheidsinformatie wordt eraan gekoppeld. De gebruiker installeert vrijwillig een app waar een COVID-19 test aan verbonden is. Ook kan tegelijkertijd je DNA afgenomen worden en gekoppeld worden aan je naam, adres, leeftijd etc. wat een voorwaarde is om te worden getest. De resultaten worden in de COVI-pas openbaar gemaakt. Zo kunnen de autoriteiten meteen je gezondheidstoestand controleren, en kunnen mensen ‘weer veilig terugkeren naar hun werk, en weer veilig reizen.’ Om de teruggegeven vrijheid te blijven controleren zouden de eisen om ‘code groen’ te behouden wel eens verder kunnen worden aangescherpt door de verplichtstelling om een coronavaccinatie te halen. Mensen die zich niet willen vaccineren, verliezen hun ‘groene’ status en worden op ‘oranje’ (amber) gezet. Blijvende weigeraars krijgen ‘code rood’, en kunnen deelname aan de samenleving (werk, reizen, scholing), en zelfs toegang tot bepaalde gezondheidszorg, worden geweigerd. De elektrogevoeligen, die al ziek gemaakt zijn door het beleid van de overheid, wat betreft alle masten en antennes voor de draadloze mobiele telecommunicatie, moeten dan maar opzouten? Die tellen dus helemaal niet meer mee?

DPA-factchecking schrijft dat de stelling over een verplichte COVI-pas fout is. Dat de COVI-pas, niet verplicht wordt en dat het een gemaksartikel voor de burger moet worden om snel aan te kunnen tonen of hij of zij een test heeft ondergaan en werkelijk coronaproof is.

Helaas is mijn ervaring met de Nederlandse overheid, na 15 jaren hoop op hulp, zo diep in vertrouwen gezakt, omdat niemand beroepsmatig de situatie van de elektrogevoelige serieus heeft genomen.

https://stralingsleed.nl/blog/grove-fouten-en-belachelijke-antwoorden-van-instanties-die-ertoe-doen-wat-betreft-elektrogevoeligheid-2/. En wederom vrees ik hetzelfde spel als bij de uitrol van UMTS.
https://stralingsleed.nl/blog/gesjoemel-tijdens-de-frequentieveiling-te-verwachten/
https://stralingsleed.nl/blog/uitslag-van-het-cofam-ii-onderzoek-of-zwitsers-onderzoek/

Vaccinatiepaspoort in Europa
En het feit dat de Europese Commissie in 2022 een vaccinatiepaspoort wil?
In Nederland was de licht dalende vaccinatiegraad goed voor een maandenlange mediacampagne in 2019 en is uiteindelijk uitgemond in een wetsvoorstel dat kinderdagverblijven de mogelijkheid hebben om ongevaccineerde kinderen te weigeren!

De grote vraag is of de COVID-19 crisis aangegrepen wordt om vaart te zetten achter het vaccinatiepaspoort én of de COVID-19 vaccinatie hier ook bij hoort?En of daarom de uitrol van 5G zo stiekem is gebeurt?

Bronnen:
https://dpa-factchecking.com/netherlands/200616-99-444834/
https://www.pns.nl/hielprik/juridische-informatie
https://www.covipassbenelux.nl/covi-pass?fbclid=IwAR1nEy1ymWq52wAYy8TCNZpFPfC71L9WQM-lo9TFztWXx7HDR5i8t_FKygY
https://www.covipassbenelux.nl/?fbclid=IwAR0HD8NwF5QMfPVK7y250KaccTOOnn2TJZbNdmF-zuT8j-CaJG_vE5TmNX0
https://www.electronicspecifier.com/news/latest/digital-health-passports-supplied-to-15-countries
https://stichtingvaccinvrij.nl/digitaal-corona-paspoort-in-de-maak/
https://www.xandernieuws.net/algemeen/nederland-een-van-de-eerste-15-landen-die-digitaal-gezondheidspaspoort-invoert/
https://stichtingvaccinvrij.nl/vaccinatie-paspoort-de-macht-van-de-farmaceutische-industrie-kent-geen-grenzen/
https://www.stopmandatoryvaccination.com/mandatory-vaccination/argentina-creates-mandatory-vaccination-law-for-passport-id-drivers-license-school-more/