Amerikaanse diplomaten in het communistische Cuba kregen tussen eind 2016 en midden 2017 onverklaarbare gezondheidsklachten: gehoorverlies, duizeligheid, slapeloosheid, chronische vermoeidheid en knallende hoofdpijn. Omdat de eerste officiële waarneming in Havana is gedaan, heten de klachten: “het Havana-syndroom”. Vanaf 2017 zorgt deze ‘ziekte’ voor problemen rond Amerikaanse ambassades. In 2018 wordt al gezegd dat ze zijn bestookt met microgolven.

Microgolven
Douglas Smith, directeur van het Center for Brain Injury and Repair aan de Universiteit van Pennsylvania, onder wiens leiding 21 slachtoffers werden onderzocht, oppert in een interview met The New York Times dat de diplomaten zijn bestookt met wapens die microgolven uitstralen. “In het begin waren we met z ’n allen erg sceptisch over die denkwijze, maar nu is iedereen het ermee eens dat we in de juiste richting aan het zoeken zijn”, zegt Smith. Ook zijn team stelde vast dat de diplomaten hersenschade opliepen”.

Verschillende ambassades ‘bestraald’
Op 6 december 2020 staat de mogelijke oorzaak van het Havana-syndroom gewoon te lezen in de krant: Microgolven waarschijnlijke de oorzaak van de mysterieuze ziekte bij Amerikaanse diplomaten op Cuba. En ook in:
-Wenen
Juli 2021 in Wenen waar veel internationale organisaties zijn gevestigd en dus veel diplomaten. De Amerikaanse regering doet onderzoek naar een aantal ziektegevallen onder diplomaten en ambassadepersoneel in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Meer dan twintig mensen hebben klachten gemeld die lijken op het Havana-syndroom, een ziektebeeld dat voor het eerst werd geconstateerd bij diplomaten in de Cubaanse hoofdstad Havana;
-Berlijn
Op 8-10-2021 kwamen er van de Amerikaanse ambassade in Berlijn eveneens klachten binnen over het Havanasyndroom. De CIA maakt bekend dat: het syndroom zou opzettelijk veroorzaakt kunnen worden door Russische spionnen, denkt de CIA. De CIA meldde dat er tot dan zo’n tweehonderd Amerikaanse diplomaten wereldwijd last hebben van de symptomen. CIA-directeur William Burns noemt het geen toevalligheid meer. Er zou ‘een erg grote mogelijkheid’ zijn dat het syndroom met opzet wordt veroorzaakt, met Rusland als de boosdoener. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de symptomen worden veroorzaakt door apparaten die bepaalde radiogolven uitzenden richting de ambassade.

Tegen de CIA in; 3-2-2022: het mysterieuze Havana-syndroom, waarvan Amerikaanse ambassademedewerkers wereldwijd melding hebben gemaakt, wordt mogelijk veroorzaakt door gepulseerde elektromagnetische energie, uitgezonden door mobiele apparaten, meld de Amerikaanse inlichtingendienst. Hiermee gaan zij direct in tegen de uitspraak van de CIA, die stelde dat daar geen bewijs voor was en met een vinger naar Rusland wees;
-Bogotá
Op 13-10-2021 is bij het ambassadepersoneel in Amerika, Colombia Bogotá, het Havana-syndroom opgedoken. Zeker vijf families verbonden aan de ambassade, klagen over ‘onverklaarbare’ klachten zoals ernstige hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, evenwichtsstoornissen en een piep in de oren. Door experts is verklaard dat het zou kunnen gaan om een aanval met elektromagnetische straling zoals microgolven, zoals bij het spionageschandaal dat speelde tussen 1953 en 1976, ook wel bekend als het ‘Moskou-signaal’.

Moskou signaal
Bewust werden microgolven ingezet als oorlogstoepassingen in de tweede helft van de 20ste eeuw (tussen 1950 en 1989) in de Amerikaanse ambassades. Wapens met microgolfstraling waar iedereen die in de ambassade werkte ziek van werd op de lange termijn. De apparaten in de Koude Oorlog varieerden tussen 2,5 gigahertz (GHz) en 4,1 GHz. Het signaal tussen de 2,5 en 4,1 gigahertz werd later dan ook het ‘Moscow signaal’ genoemd. Die frequenties hiervan waren opzettelijk gekozen vanwege de neurologische en biologische effecten voor het Amerikaanse ambassadepersoneel. Bij langer en intensiever gebruik meldde het personeel: tia’s, herseninfarcten, tumoren, kanker en leukemie. Straling verandert de cellen, waardoor er klachten ontstaan. Bij overheden en wetenschappers is dit dus bekend! Het Moskou signaal is nu het Havana-syndroom?

Havana-syndroom veroorzaakt door ‘elektromagnetische energie’?!
3-2-2022. Het mysterieuze Havana-syndroom, waarvan Amerikaanse ambassademedewerkers wereldwijd melding hebben gemaakt, wordt mogelijk veroorzaakt door ‘elektromagnetische energie en ultrageluid’, melden de Amerikaanse inlichtingendiensten in een rapport begin februari 2022. Hiermee gaan zij direct in tegen de CIA, die in januari 2022 nog stelde dat daar geen bewijs voor was. Wel gaf de Amerikaanse geheime dienst toe dat van de ongeveer duizend onderzochte gezondheidsincidenten bij Amerikaanse diplomaten, er ongeveer twintig onverklaard bleven.

Panel van wetenschappers
Een panel van wetenschappers heeft mogelijk de oorzaak gevonden voor het Havana-syndroom waar Amerikaanse diplomaten op meerdere ambassades wereldwijd door zijn getroffen. De Amerikaanse inlichtingendiensten stelt in een rapport op 2-2-’22 dat elektromagnetische energie, de klachten veroorzaken.

Bewust gemaakte factoren
Het panel van wetenschappers, dat in 2021 werd aangesteld door de Amerikaanse inlichtingen-chef Avril Haines en CIA-baas William Burns, noemt de symptomen ‘divers en het gevolg van vreemde mechanismen’. Volgens de wetenschappers kan een deel van de gezondheidsincidenten ‘niet worden verklaard door omgevingsfactoren of medische aandoeningen maar door gepulseerde elektromagnetische energie uitgezonden door mobiele apparaten”, stelt het panel van technologische en medische experts.

Die conclusie is dus wel wat anders dan die van de CIA, die in januari 2022 nog stelde dat er géén bewijs was gevonden dat eventuele mogendheden (de telecom?) verantwoordelijk zouden zijn voor het mysterieuze syndroom.

Met z ’n allen bestraalt
Maar wat te denken van 5G, slimm cells, IoT en alle andere draadloze apparatuur in Nederland? Een land met bijna 100% dekking voor de mobiel! Met producten die gebruik maken van 5G. Dat de gewenste hoge frequenties voor 5G veel kort-golverige velden (dus veel dichtere golflengten) hebben dan de vorige netwerken, die zo goed als niet meer werken? Dat 5G-toepassingen hebben van 100 gigahertz (GHz) velden en dat dit frequentiegolven zijn van slechts 3 mm. Dat 5G gebruikt maakt van terahertz (THz) frequentiegolven en dat ze daarom millimeter(mm)-golven worden genoemd? 5G gaat in 2022 in Nederland (zoals de overheid wil) werken met 3,5 GHz en 26 GHz en werkt stilletjes met 60 GHz. Frequentiegolven die trillen en een lichaam in trilling brengen. Een lichaam dat langzaam onwillig en ziek wordt? Dat nooit wetenschappelijk onderzocht is of dit wel kan, deze biologische effecten? En zo wordt dus iedereen bestraald in Nederland!!!

Bronnen:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180903_03698909
https://stralingsleed.nl/blog/opnieuw-mysterieus-havana-syndroom-hebben-we-oorlog/
https://www.ad.nl/buitenland/mysterieus-havana-syndroom-mogelijk-toch-veroorzaakt-door-elektromagnetische-energie~a3730d04/?fbclid=IwAR0k0qrhcQIIlo3y3qJmT2M9ro3QtxSz5Su4v4Y7ZG6ll4ttoOw7-yYhC1Q
Foto elektromagnetisch spectrum: https://www.health.belgium.be/nl/verklaring-van-technische-termen
https://www.hln.be/buitenland/mysterieus-havana-syndroom-mogelijk-toch-veroorzaakt-door-elektromagnetische-energie~a9ab4c34/
https://stralingsleed.nl/blog/de-biologische-effecten-van-5g/
https://stralingsleed.nl/blog/60-ghz-zonder-licentie-wordt-gebruikt-voor-o-a-5g/