Waar rook is, is vuur is een spreekwoord wat betekent: iets wat ten stelligst ontkend wordt, heeft een kern van waarheid.

Daarom; is er een relatie tussen Long-Covid en elektrogevoeligheid (EHS)?

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zegt over corona;
“een deel van de mensen houdt na een besmetting van corona* langdurige klachten: Long-Covid of PASC (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection) genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken, maar soms meerdere maanden na een infectie met Covid-19 aanhouden.  Volgens een eerste schatting heeft maximaal 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten. Dat aantal neemt verder af tot 12 weken of langer na de besmetting met corona. Er is nog geen optimale behandeling voor Long COVID. Daarom wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar Long COVID.

*De officiële verklaring van de ziekte Covid-19 is dat door hoesten en niezen druppeltjes vocht verspreid worden en iemand anders daardoor besmet kan raken. Een deel van de mensen houdt na een besmetting met het coronavirus langdurig klachten; Long COVID’ of ‘PASC’ (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection).

Mensen met Long-Covid
Bij een deel van de mensen treden dus na vaccinatie, bijwerkingen op als koorts, hoofdpijn en moeheid, zegt het RIVM (Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu). Klachten die ontstaan binnen één of enkele dagen na vaccinatie, gaan meestal vanzelf weer over, maar niet altijd. Er blijven dan vervelende klachten ontstaan en dat noemen we dan Long Covid. Klachten die blijven na een vaccinatie:
-hoofdpijn:
-verlies van reuk en smaak;
-spierpijn;
-duizeligheid;
-vermoeidheid;
-pijn op de borst;
-hartkloppingen;
-aanhoudende verhoging;
-vergeetachtigheid;
-hersenmist (brain fog);
-mentale klachten zoals angst en depressies.

Long-Covid
Volgens een eerste schatting hebben circa 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De mensen die niet herstellen van Covid-19 (maar juist ziek worden) hebben mogelijk te maken met meer dan alleen dit laatste virus. Hun immuunsysteem kan dan ook betrokken zijn bij een ander feit https://stralingsleed.nl/blog/long-covid-klachten-en-ehs-klachten-lijken-erg-op-elkaar/.

Immuunsysteem
Dat het immuunsysteem betrokken is bij het coronavirus is 11 juni 2020 genoemd in de krant: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/veel-genezen-coronapatienten-houden-nog-maanden-serieuze-klachten~be1337de/. Het immuunsysteem beschermt het lichaam tegen ongewenste indringers als virussen, bacteriën en andere pathogenen (ziekteverwekkers van biologische oorsprong). Na ‘herkenning’ worden ze door het systeem onschadelijk gemaakt. Wanneer virussen wel de kans krijgen veranderen ze bij vermenigvuldiging. Meestal is die verandering (mutatie) zo klein dat het bijna geen invloed heeft op hoe ziek je wordt en hoe het virus zich verspreidt. 

Mutaties
Maar bij het coronavirus, SARS-CoV-2 wat in China in december 2019 op één plek is ontstaan als menselijk virus, wel. Sindsdien zien we dat het virus de wereld overgaat met steeds een nét iets andere genetische code, een mutatie. Bij mutaties verandert de genetische code van een virus dus en moet het vaccin aangepast worden. Inmiddels zijn er al duizenden varianten van het virus. Ook in Nederland zien we verschillende varianten van het virus rondgaan zoals:
-Alfa (B.1.1.7);
-Beta(B.1.351);
-Gamma;
-Delta;
-Mu (B.1.621);
-Lambda (C.37);
-Omikron (B.1.1.529).

Lichaam ontregelt
In een poging om het corona-virus te bestrijden (vaccinatie), raakt bij een deel van de patiënten het immuunsysteem ontregeld en wordt het hyperactief. Dit leidt tot een zogenaamde ‘immuun-storm’. Hierbij maakt het lichaam veel te veel immuun-factoren aan. Hoewel die immuun-factoren het virus bestrijden, veroorzaakt een teveel ervan juist grote schade aan vitale organen zoals de longen. Patiënten krijgen daardoor ademhalingsproblemen, moeten voor beademing worden opgenomen op de intensive care (IC) en vertonen meerdere klachten die ook gemeld worden bij ElektroHyperSensitieve (EHS).

Elektrogevoeligheid en immuunsysteem
Want ook de kunstmatig gemaakte elektromagnetische velden van alle draadloze toepassingen, hebben invloed op het immuunsysteem. Mensen met een elektrogevoeligheid vertonen vaak een verzwakt immuunsysteem. https://stralingsleed.nl/blog/hoe-emv-s-ons-immuunsysteem-verstoren/

Overeenkomende klachten
Blijvende klachten die we zien na een besmetting met het coronavirus én ook bij iemand die reageert op de kunstmatig elektromagnetische velden van alle draadloze in de leefomgeving, zijn:
slaap/waakproblemen;
-chronische vermoeidheid;
-hoofdpijn (soort migraine);
-slijmvliesirritatie/verkouden elke morgen wat in de loop van de dag weer over gaat;
-concentratiegebrek;
-geheugenproblemen;
-tinnitus (piep in de oren);
-duizeligheid;
-hartritmestoornissen;
-gewrichtspijn
-onwillekeurige lichaamstrillingen (schokken)-huidproblemen.

5G netwerk en uitbraak corona
https://stralingsleed.nl/blog/zenuwuitval-door-de-kunstmatige-elektromagnetische-velden-emv/ . In Wuhan, de Chinese miljoenenstad waar het nieuwe coronavirus SARS-COV-2 in 2018 voor het eerst opdook, is één van de eerste plaatsen waar ze in 2019 een 5G-netwerk uitrolden. De overheden ontkennen ten stelligst maar: waar rook is, is vuur zegt het spreekwoord. En volgens Wolfgang Mieder, professor aan de Universiteit van Vermont, hebben spreekwoorden altijd een oorsprong, een kern van waarheid dus https://stralingsleed.nl/blog/wetenschappers-tonen-aan-dat-5g-het-coronavirus-aangewakkerd/ .

De elektromagnetische millimetergolven van 5G gaan door de huid en de frequentiegolven van deze millimetergolven worden doorgeven aan het lichaamsvocht en –cellen en gaan op deze manier een belangrijke rol spelen bij o.a. de aanwakkering van het coronavirus https://stralingsleed.nl/blog/alles-is-energie-en-alles-heeft-een-natuurlijke-trilling-de-schadelijkheid-van-de-onnatuurlijke-trilling-veroorzaakt-door-het-draadloze-2/ , naast nog veel meer andere kwalijke lichamelijke ongemakken hierboven genoemd.

De oorzaak van EHS
EHS is het verschijnsel dat mensen last hebben van de elektromagnetische velden van apparaten, installaties of zendmasten waardoor zij gezondheidsproblemen krijgen, die kenmerkend zijn voor deze ziekte. Hier geldt dan ook: stralingsbelasting weg, klachten weg (al kan dat wel enige tijd duren, als het al niet te laat is).

Virussen reageren op EMV
Dat een virus geactiveerd kan worden door een elektromagnetische straling is toch bekend uit onderzoek in 1997al.  Wetenschappers van het Instituut voor Experimentele Geneeskunde in Rome, Italië stelden toen al vast dat: “blootstelling aan een 50 Hz elektromagnetisch veld induceert activering van het Epstein-Barr-virus (verwekker van de ziekte van Pfeiffer) welke latent aanwezig is in menselijke cellen” https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9276003/

Kunnen corona-achtige structuren ontstaan door 60 GHz?
In juli 2020 werd een internationale studie gepubliceerd waarin de mogelijkheid werd onderzocht of 5G millimetergolven corona-achtige DNA structuren kunnen veroorzaken. Deze publicatie werd binnen een maand teruggetrokken (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32668870/ ). De conclusie van het onderzoek luidde als volgt: “5G millimetergolven zijn goede kandidaten om toe te passen bij het ontstaan van virusachtige structuren zoals de coronavirussen (COVID-19) in lichaamscellencellen” https://stralingsleed.nl/blog/5g-de-oorzaak-van-de-coronacrisis-is-de-lockdown-nu-het-gevolg-van-corona-of-straling-ad-2/ .

Dit onderzoek bevestigd dat er een verband is tussen virussen en elektromagnetische velden (EMV). Als millimetergolven in staat zijn corona-achtige structuren te veroorzaken, dan is dat reden tot grote zorg. De millimetergolven van 60 GHz. zijn namelijk vergunningsvrij te gebruiken in Nederland: https://stralingsleed.nl/blog/60-ghz-zonder-licentie-wordt-gebruikt-voor-o-a-5g/

5G in de hoofdstad
17 december 2021 is in het nieuws dat volgens Outbreak Management Team (OMT)-lid Menno de Jong, de variant van corona (Omikron) nu al goed is voor 25 procent van de besmettingen alleen al in Amsterdam. ‘Zorgelijk’, zegt coronadata-analist Yorick Bleijenberg. ‘Alle signalen staan op rood’, zegt viroloog Bert Niesters van het UMC die pleit voor een harde lockdown.

Ehhh… is Amsterdam niet-al vergeven van de 5G masten? Zie: https://antenneregister.nl/Html5Viewer/Index.html?viewer=Antenneregister%5Fextern

Oneerlijk
Wat ook niet klopt en op discriminatie lijkt is dat mensen die last houden van langdurige corona klachten recht hebben op een vergoeding van paramedische zorg, via de basisverzekering! En mensen die niet tegen de kunstmatige elektromagnetische velden van alle antennemasten kunnen die gewoon stilletjes overal kwamen te staan of hangen, worden niet geloofd (laat staan dat er zorg voor is) en over de waarheid (wat netjes zou staan in een democratisch land), is officieel en wetenschappelijk geen eerlijkheid in de voors en tegens. De mens wordt de digitale maatschappij opgedrongen.

Is bij Covid-19 dan ook, net als bij EHS: straling WEG, klachten WEG?

Bronnen:
Foto: https://nl.dreamstime.com/stock-foto-epstein-barr-virusillustratie-image78748563
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/long-covid
https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-021-06638-y
https://stralingsleed.nl/blog/milieugevoeligheid-ehs-alleen-voor-gevoelige-personen-of-op-den-duur-iedereen/
https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/veel-nederlanders-ervaren-langdurige-corona-klachten/comment-page-5
https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus/varianten
https://stichtingehs.nl/blog/milieugevoeligheden-i-allen-krijgen-dezelfde-stressklachten-door-een-zieke-leefomgeving
Foto rook en vuur http://fieggentrio.blogspot.com/2019/09/waar-rook-is-is-vuur.html